2024. április 16. 23:12

KezdőlapWRCMikkelsen: Nem hívogathatom őket minden héten 

Mikkelsen: Nem hívogathatom őket minden héten 

-

Andreas Mikkelsen 2019 végén elvesztette gyári szerződését a Hyundaijal, és azóta sem sikerül visszakerülnie a WRC top kategóriájába. 

A 2019-es vb negyedik helyet követően kikerült Andreas Mikkelsen a Hyundai Motorsport csapatából és azóta Rally2-es autókkal gyűjtögeti a serlegeket. A norvég versenyző tavaly megnyerte a Rally Európa-bajnokságot, valamint a WRC2-es világbajnokságot is. 

Sikerei ellenére sem az M-Sport, sem a Hyundai, sem pedig a Toyota nem számolt az idei évre a 33 éves pilótával, aki korábban háromszor is a vb harmadik helyén zárt. 

“Minden gyártóval kapcsolatban voltam, ismerik a képességeimet, de nem hívhatom őket minden héten – mondta Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek. – A csapatok látják, hogy miként szerepelek a WRC2-ben, és hogy minden szerződésre nyitott vagyok.” 

A 2021-es év végén arról terjedtek a hírek, hogy a norvég versenyző közel áll az M-Sporthoz szerződéshez, azonban ezt az idei WRC2-es évben még veretlen pilóta cáfolja. 

“Kapcsolatban voltam az M-Sporttal, ahogy a többi csapattal is, de konkrétumokig nem jutottunk el. Tárgyaltunk, de nem sikerült megegyezni. Az M-Sporthoz valóban mehettem volna, egy rakás pénzzel, de a karrierem ezen szakaszában ilyet nem fogok csinálni.” 

Mikkelsen azonban még nem tesz le a gyári WRC szerződésről. 

“Természetesen továbbra is szeretnék visszatérni egy WRC csapathoz, ami akár egy versenyző pozitív koronavírus tesztje esetén is sikerülhet. Azt gondolom, hogy mindenki tisztában van vele, hogy gyors és megbízható vagyok.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss