2024. március 29. 11:59

KezdőlapWRCMillener: Bíztatóak az előjelek 

Millener: Bíztatóak az előjelek 

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője bizakodva várja a Horvát Rallyt, miután csapatának versenyzői sikeres teszttel készültek a szezon első aszfaltos versenyére. 

Az M-Sport csapata a Monte-Carlo Rallyn már megmutatta aszfaltos teljesítményét, hiszen Sébastien Loeb győztesen, Craig Breen pedig harmadikként zárta a szezonnyitót.  

Akkor azonban előfordult még havas, jeges szakasz is, így az első teljesen aszfaltos verseny a Horvát Rally lesz. 

Richard Millener bizakodó a Rally Világbajnokság harmadik futama előtt. 

“Nagyon biztató teszttel készülhettünk a Horvát Rally előtt, melyet így már nagyon várunk – mondta az M-Sport csapatvezetője. – A januári Montén mutatott erős teljesítményt követően egy kevésbé sikeres Svéd Rally következett, így bízunk benne, hogy aszfalton ismét erősek lehetünk. A tavalyi horvát versenyen jól szerepelt a Ford Fiesta WRC, és kíváncsian várom, hogy láthassuk a Ford Puma Rally1 teljesítményét is ezen a versenyen. Tavaly fantasztikus hangulat volt a versenyen, és ez idén sem lesz másképp.” 

Az M-Sport csapatával Horvátországban kezdi hét versenyes szezonját Pierre-Louis Loubet, aki egy sikertelen Hyundai szezon és egy súlyos autóbaleset után áll ismét rajthoz versenyen. 

“Alig várom már, hogy Pierre-Louis Loubet csatlakozzon hozzánk, és vele együtt ismét négy autót indítunk egy versenyen – mondta Millener. – Ismerem Pierre-Louis-t és tudom, hogy keményen dolgozott a felkészülés során. Szerintem nagyszerűen tud majd szerepelni csapatunkban.” 

Az M-Sport a WRC2-ben is támadni fog Jari Huttunennel. 

“Jó hír, hogy Jari ismét velünk lesz és az autóval is kezd egyre jobb barátságba kerülni – mondta a csapatvezető. – Nagyon jól szerepelt a Svéd Rallyn, így bízunk benne, hogy Horvátországban is jó eredményt tud elérni.” 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss