back to top
2024. július 27. 02:34

KezdőlapWRCGreensmith: Fantasztikus a Puma az aszfalton 

Greensmith: Fantasztikus a Puma az aszfalton 

-

Gus Greensmith nagyon elégedett a Ford Puma Rally1 aszfaltos teljesítményével, így magabiztosan várja a jövő heti Horvát Rallyt. 

Kiválóan kezdte az idei Rally Világbajnoki szezont az angol Gus Greensmith, aki a Monte-Carlo Rallyn megszerezte első szakaszgyőzelmét a WRC top kategóriájában, majd a versenyt a Svéd Rallyhoz hasonlóan az ötödik helyen zárta, amivel az M-Sport Horvátországban induló versenyzői közül a legjobb helyen áll a bajnokságban. 

A 25 éves angol versenyző bízik a hasonlóan jó folytatásban, miután szerinte a Ford Puma Rally1 igazán aszfalton nyújt kimagasló teljesítményt. 

“A csapat és az autó is fantasztikus teljesítményt nyújtott a részben aszfaltos Monte-Carlo Rallyn – mondta Gus Greensmith. – Így magabiztosan várjuk a Horvát Rallyt, mely előtt e tesztünk is kiválóan sikerült. A felkészülésünk egy Montéhoz hasonló szakaszon zajlott és nagyszerű volt az autót vezetni. Egyszerűen fantasztikus a Puma az aszfalton, ezért szeretnénk Horvátországban is jól érezni magunkat és jó szereplést bemutatni. Hosszú idő telt el Svédország óta, így már nagyon várjuk a horvát versenyt.” 

Gus Greensmith világbajnoki negyedik helyének köszönhetően Kalle Rovanpera és Thierry Neuville után a harmadik helyről indulhat Horvátországban az első napon. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz.  

Friss