2024. március 29. 06:33

KezdőlapWRCLoeb harmadszor nyerhet Portugáliában 

Loeb harmadszor nyerhet Portugáliában 

-

Sébastien Loeb és Isaballe Galmiche idei második WRC futama a Portugál Rally lesz az M-Sport csapatával, ahol harmadszor nyerhet a kilencszeres rally világbajnok. 

Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche a Monte-Carlo Rallyn már győzelemre tudta vezetni az M-Sport Ford Puma Rally1-es autóját, és amennyiben ez sikerül Portugáliában, akkor ez lehet a kilencszeres rally világbajnok harmadik sikere a murvás futamon. 

Loeb 2007-ben indult először a Portugál Rallyn és azonnal győzelmet ünnepelhetett akkori csapatának, a Citroennek autójával, a C4 WRC-vel, majd ezt a sikert két évvel később sikerült megismételnie. Mindkét sikert Daniel Elena navigálásával érte el, akivel mind a kilenc vb címét is szerezte Loeb. 

A két győzelem mellett Loebék a 2010-es Portugál Rallyn ugyancsak a C4 WRC-t, 2011-ben pedig már a Citroen DS3 WRC-t kormányozták a második helyre. 

A francia legendák 2012-ben azonban balesetet szenvedtek a harmadik szakaszon a harmadik helyen állva, míg utolsó portugál versenyükön, 2019-ben már a Hyundai versenyzőiként idő előtt kiálltak az autó első felfüggesztésének törése miatt. 

A Portugál Rally történetében a finn Markku Alén és a nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier öt győzelemmel a legsikeresebb, míg Loeb a háromszoros győztes Armindo Araújo, Miki Biasion és Hannu Mikkola után következik a szintén két győzelmet szerző Juha Kankkunen, Tommi Makinen és Colin McRae társaságában. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss