2024. április 24. 15:29

KezdőlapWRCFourmaux újra a nagy robbanás helyszínén

Fourmaux újra a nagy robbanás helyszínén

-

Adrien Fourmaux, az M-Sport francia versenyzője tavaly a Horvát Rallyn vezetett először WRC-t, ahol valósággal berobbant a vb élmezőnyébe. Most kiváló emlékekkel tér vissza déli szomszédunkba. 

A 27 éves, francia Adrien Fourmaux a tavaly Horvát Rallyn debütált először WRC-vel, és azonnal az ötödik helyet szerezte meg, így jogosan bízik benne, hogy az idei két kiesés után végre jó eredménnyel tud zárni az M-Sport Ford Puma Rally1 autójával. 

“Egy kör bezárul miután tavaly Horvátországban debütáltam WRC autóval, és most visszatérünk oda, ahol minden kezdődött – mondta Adrien Fourmaux. – Tavaly azonnal sikerült nagyszerű eredményt elérni, és a murvás versenyek sora előtt jó lesz ismét aszfalton vezetni.

Tavaly után szeretnénk idén is élvezni a versenyt, mely komoly kihívást jelent a folyamatosan változó tapadás és a változatos szakaszok miatt. Az M-Sport csapata komoly teljesítményt nyújtott a Monte-Carlo Rallyn, így abban bízunk, hogy ez ezúttal is így lesz. Szeretnénk megszakítani rossz szériánkat és egy jó eredménnyel célba érnénk.” 

A francia Adrien Fourmaux tavalyi horvát ötödik helyét sikerült a Szafari Rallyn is megismételnie, így ez a két eredmény számít legjobb helyezésének a Rally Világbajnokság legerősebb kategóriájában. 

Az M-Sport versenyzője a Monte-Carlo Rallyn baleset, míg a Svéd Rallyn műszaki hiba miatt nem tudott célba érni. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz.

Friss