2024. április 23. 08:17

KezdőlapWRCLoubet Ford Puma Rally1-ben debütál

Loubet Ford Puma Rally1-ben debütál

-

Pierre-Louis Loubet a Horvát Rallyn kezdi meg idei hét versenyből álló rally világbajnoki programját az M-Sporttal, mellyel már túl is van az első kilométereken.

Pierre-Louis Loubet tavaly még a Hyundai támogatta 2C Competition versenyzőjeként indult Hyundai i20 Coupé WRC-vel a Rally Világbajnokságon. A szezon azonban nem sikerült túl fényesre, a 25 éves versenyző nyolc futamból csak az Észt Rallyn tudott pontot szerezni, ahol a hetedikként ért célba.

A francia pilóta szeptemberben autóbalesetet szenvedett, Párizsban elütötték, így véget is ért tavalyi szezonja.

Loubet az idei évre az M-Sport csapatába igazolt, ahol a Horvát Rallytól kezdve hét futamon állhat rajthoz a Ford Puma Rally1-gyel.

A WRC2 2019-es világbajnoka a hibrid autóval már élesben is ismerkedett a Dél-Belga Rallyn, ahol előfutóként állt rajthoz.

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhattam az M-Sporthoz, és visszatérhetek velük Horvátországba – mondta a fiatal versenyző. – Néhány hete már ismerkedek a Rally1-es Ford Pumával, amit már versenyen és teszten is vezethettem. Eddig minden rendben működött, nagyon jó érzés a Pumába ülni. Bízom benne, hogy a Horvát Rallyn egy jó eredménnyel tudom meghálálni az M-Sport bizalmát. Szeretnék lépésről lépésre fejlődni és gyorsulni.”

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss