2022. december 05. 12:43
KezdőlapWRCMarczyk: Még magasabb szintre kell lépni 

Marczyk: Még magasabb szintre kell lépni 

-

- Hirdetés -

Miko Marczyk a tavalyi Rally Európa-bajnoki harmadik helyezést követően idén a Horvát Rallytól megkezdi WRC2-es szereplését. 

A lengyel Mikolaj Marczyk tavaly teljes szezont ment a Rally Európa-bajnokságon, ahol a Rally Hungary-n a második, a Lengyel Rallyn és a Kanári-szigetek Rallyn a harmadik helyezés voltak a legjobb eredményei, így év végén az előkelő harmadik helyen zárt Andreas Mikkelsen és Efrén Llarena mögött. 

- Hirdetés -

Az Eb futamok mellett hazai bajnokságában is hat futamon indult és öt versenyt nyerve szerezte meg 2019 után a második bajnoki címét. 

A 26 éves versenyző idén már a WRc2-ben szeretne bizonyítani. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Tavaly az Eb-n és a lengyel bajnoki futamokon felváltva versenyeztünk, így pilótaként sokat tudtam fejlődni – mondta Marczyk az ERC hivatalos oldalának. – Az Eb-n megnyertük a Michelin Talent Factory díjat, valamint harmadik helyen zártuk a szezont, otthon pedig második bajnoki címünket szereztük. Ezt követően partnereimmel és csapatommal úgy döntöttünk, hogy idén a WRC2-ben indulunk. Most 26 éves vagyok, ami nagyszerű kor a további tapasztalatok megszerzésére. Erre biztosan szükség is lesz a világbajnokságon.” 

A lengyel versenyző az első évben a tanulásra fog összpontosítani. 

“Azt hiszem, a WRC2-ben a legfontosabb a versenyek befejezése lesz – mondta. – Az Eb-n nagyjából 200 kilométeres versenyek vannak, a WRC-ben azonban 300 kilométernél is hosszabbak. Így ezek jóval nagyobb igénybevételt jelentenek, még magasabb szintre kell lépnünk. Ha sikerülne minden versenyt befejezni, akkor a WRC2 Junior mezőnyben sem lenne rossz az év végi eredményünk.”

Friss