2024. április 19. 18:52

KezdőlapWRCMarczyk: Még magasabb szintre kell lépni 

Marczyk: Még magasabb szintre kell lépni 

-

Miko Marczyk a tavalyi Rally Európa-bajnoki harmadik helyezést követően idén a Horvát Rallytól megkezdi WRC2-es szereplését. 

A lengyel Mikolaj Marczyk tavaly teljes szezont ment a Rally Európa-bajnokságon, ahol a Rally Hungary-n a második, a Lengyel Rallyn és a Kanári-szigetek Rallyn a harmadik helyezés voltak a legjobb eredményei, így év végén az előkelő harmadik helyen zárt Andreas Mikkelsen és Efrén Llarena mögött. 

Az Eb futamok mellett hazai bajnokságában is hat futamon indult és öt versenyt nyerve szerezte meg 2019 után a második bajnoki címét. 

A 26 éves versenyző idén már a WRc2-ben szeretne bizonyítani. 

“Tavaly az Eb-n és a lengyel bajnoki futamokon felváltva versenyeztünk, így pilótaként sokat tudtam fejlődni – mondta Marczyk az ERC hivatalos oldalának. – Az Eb-n megnyertük a Michelin Talent Factory díjat, valamint harmadik helyen zártuk a szezont, otthon pedig második bajnoki címünket szereztük. Ezt követően partnereimmel és csapatommal úgy döntöttünk, hogy idén a WRC2-ben indulunk. Most 26 éves vagyok, ami nagyszerű kor a további tapasztalatok megszerzésére. Erre biztosan szükség is lesz a világbajnokságon.” 

A lengyel versenyző az első évben a tanulásra fog összpontosítani. 

“Azt hiszem, a WRC2-ben a legfontosabb a versenyek befejezése lesz – mondta. – Az Eb-n nagyjából 200 kilométeres versenyek vannak, a WRC-ben azonban 300 kilométernél is hosszabbak. Így ezek jóval nagyobb igénybevételt jelentenek, még magasabb szintre kell lépnünk. Ha sikerülne minden versenyt befejezni, akkor a WRC2 Junior mezőnyben sem lenne rossz az év végi eredményünk.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss