2024. április 23. 10:29

KezdőlapWRCBútor Robi második a shakedownon

Bútor Robi második a shakedownon

-

A második legjobb időt autózta Bútor Robi és Tagai Róbert, a Horvát Rally világbajnoki futam shakdownján, az RC4-es kategóriában. 

A magyar páros két kört ment a shakedownon a Peugeot 208 Rally4-gyel, elsőre 2:20,0-t mentek, másodikra sikerült javítaniuk 2:15,6-ra, amivel átvették a vezetést.

Később az osztrák Alfred Kramer junior 2:15,3-as idejével három tizedet vert Bútorékra és megnyerte a shakedownt.

A harmadik helyen az olasz Marco Oldani végzett, majd három horvát versenyző következett.

Bútor Robira és Tagai Robira – Rob1-re és Rob2-re, ahogy ők mondják – komoly feladat vár, hiszen pályafutásuk egyik legnehezebb, ha nem a legnehezebb versenyével kell megbirkózniuk. A hírek szerint mind a ketten összeszedettek, kipihentek, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy a Horvát Rally lesz Bútor Robi legeredményesebb vb-futama.

Bútor Robi
Fotó: Makai Gergely // @world

Korábban kétszer indult a világbajnokságon, 2004-ben a Szardínia Rallyn Citroën Saxo S1600-assal 11. lett A6-ban, 2006-ban pedig Suzuki Ignis S1600-assal vett részt a Wales Rallyn, ahol szintén A6-ban lett hatodik.

Ha folytatódik a tendencia és minden vb-futamán öt helyezést javít, akkor vasárnap akár győzelmet is várhatunk tőle RC4-ben.

Mi mindenesetre szurkolunk nekik. Hajrá Rob1, hajrá Rob2!

A teljes eredménylista itt található.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss