2024. április 26. 22:27

KezdőlapWRCRovanpera nyerte a horvát shakedownt 

Rovanpera nyerte a horvát shakedownt 

-

A Toyota Gazoo Racing finn versenyzője, Kalle Rovanpera nyerte csütörtök délelőtt a Horvát Rally shakedown szakaszát Thierry Neuville és Ott Tanak előtt. 

Csütörtök délelőtt egy 3,65 km hosszú szakaszon rendezték a Horvát Rally shakedownját, melyen Kalle Rovanpera 1:52,5 perces ideje lett a legjobb eredmény. 

A vb éllovas toyotás versenyzőt csupán 1 tizeddel követte a Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville, és a 2019-es világbajnok, észt Ott Tanak is csak 8 tizeddel maradt el a legjobb eredménytől. 

A negyedik időt a fordos, ír Craig Breen állította be 1,3 másodperc hátránnyal, míg a toyotás Esapekka Lappival azonos időt ért el. 

Oliver Solberg a hatodik időt érte el pontosan 1 másodperccel követve Breent és Lappit, míg Elfyn Evansszel és Gus Greensmith-szel tizedre azonos időt futott. 

A kilencedik helyen Pierre-Louis Loubet zárt további 1 tized másodperc hátránnyal, míg Takamoto Katsutát ugyanennyivel előzte meg, Adrien Fourmaux pedig 1 másodperccel maradat el tőle. 

A shakedown szakaszon a leggyorsabb Rally2-es autót vezető versenyző Eric Camilli lett, aki 5 tizeddel bizonyult gyorsabbnak Nikolay Gryazinnál, míg Georg Linnamae-t további 1 tizeddel előzte meg. 

A versenyen induló két magyar versenyző közül Bútor Róbert és Tagai Róbert a 42. időt érte el a Rally4-es Peugeot-val, míg László Zoltán és Kürti Tamás a 49. lett a Rally3-as Forddal. 

A Horvát Rally első éles szakaszát holnap 8:33-tól rendezik, a hétvégén 20 gyorsasági vár a mezőnyre. 

A meteorológusok előrejelzése szerint holnap eső áztathatja az amúgy is nagyon csúszós aszfaltos szakaszokat. 

Friss