2024. április 26. 11:18

KezdőlapWRCHorvát Rally: Lappi kiesett, Evans és Loubet defekt + videó

Horvát Rally: Lappi kiesett, Evans és Loubet defekt + videó

-

Esapekka Lappi az első kiesője a Horvát Rallynak, miután a finn toyotás csupán pár száz métert tudott megtenni az első, nedves, esős szakaszon. Később Elfyn Evans csaknem másfél percet vesztve ért célba, defektes kerékkel.

Tavaly Kalle Rovanpera kényszerült túl hamar a kiállásra a Horvát Rallyn, miután a Toyotával az első szakaszon csúszott le az útról. 

A finn versenyző csakúgy, mint idén, tavaly is a vb első helyéről várhatta a versenyt, így idén is elsőként rajtolhatott, és ezúttal nem hibázva megnyerte az első szakaszt.

Az első gyorsasági szakasz azonban komolyan próbára tette a versenyzőket, miután az éjjel jelentős eső áztatta a pályákat, és a rajtra is maradt még az enyhe eső, amihez néhol köd is társult. 

A trükkös körülmények először Gus Greensmith-t tréfálták meg, aki egy visszafordító előtti becsapós jobb kanyarban a domboldalra csúszott, és emiatt vesztett némi időt.

Később azonban az első kieső is megszületett, ezúttal Esapekka Lappi kissé kisodródva súrolt egy hatalmas sziklát, aminek következtében a Toyota GR Yaris Rally1 felfüggesztése sérült és a finn versenyzőnek félre kellett állnia. 

Ugyan célba ért, de defekt miatt 1 perc 20 másodpercet vesztett Elfyn Evans a Toyotával, így jelentős hátrányt kell ledolgoznia a hétvége folytatásában. 

Még Evansnél is rosszabbul járt az M-Sport francia versenyzője, Pierre-Louis Loubet, aki kettős defekttel ért célba a nyitó szakaszon 1 perc 40 másodpercet vesztve.

A Horvát Rally első napján nyolc szakasz vár a mezőnyre, valamint további eső is érkezhet a nap folyamán. 

A délelőtt történteket a negyedik szakaszt követően foglaljuk össze. 

Eredmények

Friss