2024. április 17. 10:41

KezdőlapWRCLoubet: 2 szakasz, 3 defekt 

Loubet: 2 szakasz, 3 defekt 

-

Pierre-Louis Loubet vélhetően sokkal jobb kezdésre számított az M-Sport csapatával, mint, hogy három defektet szedjen össze két szakasz alatt a Horvát Rallyn. 

Pierre-Louis Loubet arra készült a Horvát Rally előtt, hogy egy jó eredménnyel feledteti tavaly szezonját a Hyundaijal, amikor csupán egyszer tudott pontszerzőként célba érni. 

A 2019-es WRC2-es világbajnok 2020-tól versenyzett a Hyundai csapatával, melytől a tavalyi rossz szezon után elköszönt és az idei évben az M-Sporttal versenyez hét WRC futamon. 

A fiatal francia versenyző – és mindenki más – dolgát alaposan megnehezítette a Horvát Rally első napjára érkező eső, mely az amúgy is nagyon csúszós pályákat jégpályává változtatta. 

Ennek ellenére a WRC élmezőnye sorra vágta le a kanyarokat, és vélhetően ez okozta Pierre-Louis Loubet problémáját is, aki az első szakaszon két defekttel ért célba.  

A fordos versenyző azonban ekkor még folytatni tudta a versenyt, miután felhasználta mindkét pótgumiját. 

Loubet azonban a második szakaszon újabb defektet szedett össze, ami viszont végleg a kiesését okozta a pénteki napra. 

A nyitó szakaszon Esapekka lappi volt az első kieső.

A verseny első két szakasza után a finn toyotás Kalle Rovanpera vezet a Hyundai belga és észt versenyzője, Thierry Neuville és Ott Tanak előtt. 

A Horvát Rally délelőtti történéseit később foglaljuk össze, az élő eredményeket itt lehet megtekinteni. 

A nyitó napon nyolc szakasz vár a mezőnyre. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss