2024. március 29. 12:32

KezdőlapWRCÍgy égett Solberg autója – videó

Így égett Solberg autója – videó

-

Az szombat reggeli első gyorsasági szakaszon esett ki Oliver Solberg a Horvát Rallyn, miután egy tempós részen megforgott és a Hyundai i20 N Rally1 hátuljával eltalált egy fát. Az autó azonnal lángokra kapott, amelyet azonban a hírek szerint sikerült eloltani. A gyorsasági szakaszt előbb megszakították, majd törölték. Sem Solberg, sem pedig navigátora, Elliott Edmondson nem sérült meg. 

A tűz okát egyelőre még nem lehet pontosan tudni, a Hyundai csapatvezetője azonban megerősítette, hogy nincs összefüggésben a hibridhajtással.

„Még nem ismerjük a teljes történetet, de amennyire tudjuk, Oliver megpördült, és megsérült az autó hátsó része, és valami kigyulladt a kipufogó körül” – mondta Julien Moncet, a Hyundai csapatvezetője.

Oliver Solberg először azt gondolta, hogy csak egy megcsúszás lesz, aztán hogy egy szimpla esés nem túl nagy kárral, de a tűz még őt is meglepte.

„Átmentünk egy bukkanón, kicsit keresztbe állt az autó, azt gondoltam, hogy egy normál kicsúszás lesz, de végül beestünk a fák közé. Nem tört össze annyira, de amikor kiszálltunk az autóból, elkezdett lángolni a hátulja. Nagyon drámai volt.

Először sikerült eloltanunk az autót, de aztán újra lángra kapott, szerencsére nagyon gyorsan kiértek a tűzoltók és végül ők oltották el. Köszönjük a rendezőknek, hogy ilyen jó munkát végeztek.”

Ahogyan azt korábban megírtuk, baleset a verseny kilencedik szakaszán, a 23,76 kilométer hosszú Kostanjevac–Petruš Vrh gyorsaságin történt. Oliver Solberg addig az ötödik helyen állt, 10,6 másodperc előnnyel a toyotás Elfyn Evans előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss