2024. április 16. 16:48

KezdőlapWRCBútor Robi még ment egy malájt és agyonvert mindenkit a Horvát Rallyn

Bútor Robi még ment egy malájt és agyonvert mindenkit a Horvát Rallyn

-

Lehet szépíteni a dolgot, de a Horvát Rally utolsó napján négy gyorsasági alatt megduplázta előnyét Bútor Robi és Tagai Robi, végeredményben pedig több mint öt perc előnnyel nyertek. Amikor pedig leszakadt az ég, másfél perccel autóztak jobb időt a Peugeot 208 Rally4-gyel, mint az RC4 második helyezettje. Ja és megvertek 10 – TÍZ – R5-öst/Rally2-est. 

Meglepően barátságos arcát mutatta a Horvát Rally ma reggel, amikor a mezőny száraz pályán kezdhette meg az utolsó napi versenyt. Bútor Robi és Tagai Robi, akik már tegnap a győzelem kapujába kerültek, nem hittek a napsütésben és a jól bevált esőgumikkal mentek ki. Az első gyorsasági még szorosra is sikeredett, hiszen a 13 kilométeren csak 1,3 másodperccel verték a második Alfred Kramer juniort. 

Na de a vasárnapi második szakaszon megnyílt az ég és rendesen odavert a mezőnynek. Bútor meg az RC4-es mezőnynek. A 14 kilométeres pályán 1 perc 29,5 másodperccel autózott jobb időt, mint az RC4 második helyezettje. Vagyis a kétkerekes mezőny itt, ezen az egy szakaszon megkapta a nyakába mindannak a felét, amit előtte két versenynapon keresztül voltak kénytelenek benyelni Bútortól. 

Bútor Robi
Fotó: Makai Gergely // @world

Rob1 és Rob2 ezen a szakaszon abszolút 32. időt autózott. A vertmezőnyben tíz R5-ös/Rally2-es autó volt, olyan sofőrökkel, mint Oliver Burri vagy Armin Kremer, akik sem rallypályát, sem esőt nem most láttak életükben először. Mindezt Bútor esőben, elsőkerekes autóval tette… 

Az utolsó két szakaszon jöttek még egy abszolút 28. és egy 37. időt. 

Végeredményben 5 perc 41 másodper előnnyel nyerték az RC4-et, amely egyben Bútor Robi pályafutása első vb-futam kategória győzelme volt. 

A kemény körülmények a vb élmezőnyét is alaposan megrostálták és Bútoréknak sem volt olyan könnyű menet. Robi bevallotta, hogy a verseny elején és a végén volt a legidegesebb. Olyannyira, hogy ma még az orra is elkezdett vérezni, de ez sem gátolta meg a győzelemben. 

Fotó: Makai Gergely // @world

Nagyon nagy gratuláció Bútor Robinak és Tagai Robinak már csak azért is, hogy egy ilyen iszonyúan nehéz vb-futamon célba értek, az pedig a hab volt a tortára, hogy egy kivétellel az összes gyorsaságit megnyerték a kategóriájukba, és hatalmas győzelmet arattak. 

Még sok ilyet Robi és Robi!

A Horvát Rally RC4-es eredményei itt találhatók. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss