2024. április 20. 07:24

KezdőlapWRCBútor Robi a győzelem kapujában – Horvát Rally

Bútor Robi a győzelem kapujában – Horvát Rally

-

Több mint két és fél perc előnnyel vezeti Bútor Robi és Tagai Robi a Horvát Rally vb-futam RC4-es értékelését, miután a szombati napon is mind a hat megtartott gyorsasági szakaszt megnyerték a Peugeot 208 Rally4-gyel.

Nyolc gyorsasági szakaszt tartottak volna szombaton a Horvát Rallyn, amelyből kettőt törölni kellett. Az elsőt Oliver Solberg balesete és a mentés miatt, illetve a második Platak gyorsaságit a köd miatt.

Miután az első napon is toronymagasan vezette Bútor Robi és Tagai Robi a kategóriát és egy kivétellel minden szakaszt megnyertek, szombaton a hat mért gyorsaságiból mind a haton az első időt autózták és a verseny második napja után 2 perc 37 másodperc előnnyel vezetik az RC4-et az osztrák Alfred Kramer junior előtt.

A pénteki nap után azt gondolhattuk, hogy már nem jöhet nehezebb, de tévedtünk. Hol az eső, hol a köd miatt nem lehetett látni a pályán. Bútor végig esőgumival ment, még a „száraz” gyorsaságikon is, hiszen a kihordáson és vizes foltokon csak ezzel lehet kigyorsítani az elsőkerekes autókkal.

Fotó: Makai Gergely // @world

Egy kalandjuk volt, amikor felúszott a Peugeot 208 Rally4, Bútor lélekben már csomagolt, de végül sikerült megfognia.

Hatalmas magyar szurkolótábor van a pályák szélén, gyakorlatilag annyi magyar zászlót és magyar hangot lehet hallani még a WRC élő közvetítésében is, mintha legalább az abszolút győzelemért harcoló vb-sztárunk indulna a versenyen.

Ma még négy gyorsasági vár a mezőnyre. Bútor Robi ígérete szerint nem fog kockáztatni, de visszavenni sem.

Hajrá Robi!

A Horvát Rally RC4-es eredményei itt követhetők. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss