2024. április 27. 04:56

KezdőlapWRCA sporttörténelmet író László Zoltán igen jól áll a WRC3-ban 

A sporttörténelmet író László Zoltán igen jól áll a WRC3-ban 

-

László Zoltán és Kürti Tamás Horvát Rallyn aratott WRC3-as győzelmével a világbajnokság negyedik helyén áll, csupán néhány ponttal a bajnokságot vezető Sami Pajari mögött. 

A WRC3-as bajnokság értékelését a hétvégén Ford Fiesta Rally3-at irányító László Zoltán nyerte az olasz Enrico Brazzoli, a horvát Ivica Siladic és az ír William Creighton előtt. 

A kategóriában a finn Sami Pajari, a cseh Jan Cerny és a kenyai McRae Kimathi azonban nem tudott célba érni. 

A Horvát Rallyn győztes László Zoltán a pilóták bajnokságában a negyedik helyre lépett, az éllovas és Monte-Carlo rallyt nyerő Sami Pajaritól 12, Brazzolitól 8, Creightontól pedig csupán 5 ponttal lemaradva. 

László Zoltánnak ugyanannyi pontja van, mint a Svéd Rallyn nyerő finn Lauri Jonnának, aki Horvátországban nem állt rajthoz. 

A bajnokság hatodik helyét Cerny foglalja el, majd Kimathi és Siladic következik. 

László Zoltán és Kürti Tamás sikerével sporttörténelmet írt, miután FIA világbajnoki sorozatban korábban még nem született magyar siker. 

A horvát versenyen induló másik magyar páros, Bútor Róbert és Tagai Róbert megnyerték az RC4-es kategóriát, melyet a rajttól a célig vezettek. 

Az abszolút sorrendben Bútorék a 29. helyen értek célba a rendkívül nehéz versenyen, míg Lászlóék a 34. helyet szerezték meg. 

A világbajnokság idei negyedik versenyét májusban rendezik a murvás Portugál Rally keretein belül. 

Friss