2024. április 26. 01:31

KezdőlapWRCJön a második felvonás az Ogier-Loeb csatában 

Jön a második felvonás az Ogier-Loeb csatában 

-

A Monte-Carlo Rallyt követően a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb és a nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier újra összeméri gyorsaságát, ezúttal a murvás Portugál Rallyn. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Sébastien Loeb rajthoz áll a Portugál Rallyn, a Toyota pedig most bejelentette, hogy Sébastien Ogier is ott lesz a murvás májusi versenyen. 

Mindketten először fogják murván vezetni az idén debütáló Rally1-es hibrid autókat, Ogier a Toyotát, Loeb pedig a Ford Pumát. 

A rallysport két legeredményesebb versenyzője már a Montén januárban összecsapott és a győzelemre csak ketten voltak esélyesek, mint tudjuk, Ogier utolsó előtti szakaszos defektje után Loebé lett a végső siker. 

Portugáliában május 19-22. között ismét róluk szólhat a verseny, a verseny története során Sébastien Ogier Markku Alénhez hasonlóan öt győzelemmel a legeredményesebb, míg Sébastien Loeb kétszer tudott nyerni, csakúgy, mint korábban Juha Kankkunen, Colin McRae, Carlos Sainz és Tommi Makinen.  

A portugál murván a verseny első napján Ogier-nak lesz jobb rajthelye, miután Kalle Rovanpera, Thierry Neuville és Craig Breen után Sébastien Loeb a negyedik helyen, míg Sébastien Ogier Ott Tanak, Takamoto Katsuta és Gus Greensmith után a nyolcadik helyről fog rajtolni. 

A Rally Világbajnokság negyedik futamán, a Portugál Rallyn 21 murvás szakaszt rendeznek, a versenytáv pedig 320,17 km lesz.

Friss