2024. április 20. 04:32

KezdőlapWRCA Horvát Rally életem legnehezebb versenye volt 

A Horvát Rally életem legnehezebb versenye volt 

-

László Zoltán Kürti Tamással az oldalán a magyar rallysport legjobb eredményét érte el a Rally Világbajnokságon, miután megnyerték a WRC3 értékelését a Horvát Rallyn. 

László Zoltán és Kürti Tamás a WRC3 győzelmével zárta a Horvát Rallyt, így az első magyar futamgyőzelmet szerezték FIA világbajnoki kategóriában. 

“Ez volt az első WRC futamom és az első versenyem Zolival is – mondta Kürti Tamás a verseny utáni sajtótájékoztatón. – Korábban sem az Eb-ről, sem pedig a Vb-ről nem volt tapasztalatom. Zoli tavaly már ment ezen a versenyen, így volt némi tapasztalata. Nekem ez volt az életem legnehezebb versenye.” 

A hétvége során gyorsan sikerült az összeszokás és az autóval sem akadt probléma. 

“A verseny első két szakasza még az összeszokásról szólt, de utána már nagyon jó volt az összhang az autóban. Csapatunk nagyon komoly munkát végzett egész hétvégén az autó karbantartása során, aminek köszönhetően nem volt probléma a Ford Fiesta Rally3-mal.” 

A győzelemről nem álmodott a magyar páros. 

“Csupán szerettünk volna célba érni, így a győzelem hatalmas meglepetés volt. Ez az eddigi legszebb élményem.” 

László Zoltán a győzelem után a WRC3 kategória negyedik helyét foglalja el holtversenyben a horvát versenyen a Junior WRC-t nyerő Lauri Joonával a bajnokságban mindössze 12 pont hátránnyal a bajnokságot vezető Sami Pajari mögött. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss