2022. december 05. 12:35
KezdőlapWRCA Magyar Nagydíj győztese a WRC-ben indulna 

A Magyar Nagydíj győztese a WRC-ben indulna 

-

- Hirdetés -

A Forma–1-es Magyar Nagydíj győztese, a finn Heikki Kovalainen idén szeretne a WRC mezőnyében debütálni, ami jó eséllyel Japánban történhet meg. 

Heikki Kovalainen, aki megnyerte a 2008-as Forma 1-es Magyar Nagydíjat, 2016 óta a japán Super GT sorozatban versenyzett, ahonnan tavaly vonult vissza. A japán sorozatba lépése óta folyamatosan indult helyi rally versenyeken is Sae Kitagawa navigálásával. 

- Hirdetés -

A finn versenyző idén pedig már a Rally Világbajnokság japán versenyén a WRC-ben is szeretne bemutatkozni. 

“Az a terv, hogy induljunk a Japán rallyn a WRC2-ben – mondta Heikki Kovalainen a Dirtfishnek. – Ez a terv nagy motivációt jelent. Szeretnénk előtte több versenyen indulni, hogy javítsuk tempónkat, majd azt egy sokkal hosszabb versenyen próbáljuk ki.” 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kovalainen idén már három japán versenyen állt rajthoz és kettőt megnyert, miután az idei évben Skoda Fabia R5-re váltott. 

“Úgy gondolom, hogy néhány szakaszt, amit a japán versenyeken használnak, bekerül a Japán Rally programjába is – tette hozzá Kovalainen. – Az ismerős szakaszok és környezet pedig megkönnyítené a dolgomat a WRC futamon is. Nagyon érdekel a WRC2-es indulás, és mindent megteszek, hogy sikerüljön rajthoz állnom.” 

A 41 éves finn versenyző eddig 21 rallyn állt rajthoz, első versenye a 2015-ös Arctic Lappföld Rally volt, ahol egy R5-ös Forddal a hatodik helyen ért célba. 

Friss