2024. május 01. 23:21

KezdőlapWRCA Magyar Nagydíj győztese a WRC-ben indulna 

A Magyar Nagydíj győztese a WRC-ben indulna 

-

A Forma–1-es Magyar Nagydíj győztese, a finn Heikki Kovalainen idén szeretne a WRC mezőnyében debütálni, ami jó eséllyel Japánban történhet meg. 

Heikki Kovalainen, aki megnyerte a 2008-as Forma 1-es Magyar Nagydíjat, 2016 óta a japán Super GT sorozatban versenyzett, ahonnan tavaly vonult vissza. A japán sorozatba lépése óta folyamatosan indult helyi rally versenyeken is Sae Kitagawa navigálásával. 

A finn versenyző idén pedig már a Rally Világbajnokság japán versenyén a WRC-ben is szeretne bemutatkozni. 

“Az a terv, hogy induljunk a Japán rallyn a WRC2-ben – mondta Heikki Kovalainen a Dirtfishnek. – Ez a terv nagy motivációt jelent. Szeretnénk előtte több versenyen indulni, hogy javítsuk tempónkat, majd azt egy sokkal hosszabb versenyen próbáljuk ki.” 

Kovalainen idén már három japán versenyen állt rajthoz és kettőt megnyert, miután az idei évben Skoda Fabia R5-re váltott. 

“Úgy gondolom, hogy néhány szakaszt, amit a japán versenyeken használnak, bekerül a Japán Rally programjába is – tette hozzá Kovalainen. – Az ismerős szakaszok és környezet pedig megkönnyítené a dolgomat a WRC futamon is. Nagyon érdekel a WRC2-es indulás, és mindent megteszek, hogy sikerüljön rajthoz állnom.” 

A 41 éves finn versenyző eddig 21 rallyn állt rajthoz, első versenye a 2015-ös Arctic Lappföld Rally volt, ahol egy R5-ös Forddal a hatodik helyen ért célba. 

Forrás:dirtfish.com

Friss