2024. április 27. 04:14

KezdőlapWRCFourmaux helye nincs veszélyben 

Fourmaux helye nincs veszélyben 

-

Adrien Fourmaux számára katasztrofálisan kezdődött a WRC-szezon, hiszen az M-Sport versenyzője három futam után is pont nélküli, ezért veszélybe került portugál indulása is.

Az M-Sport francia versenyzője, Adrien Fourmaux már a Monte-Carlo Rallyn az év eddigi legnagyobb balesete következtében esett ki, majd Svédországban műszaki hiba miatt kényszerült idő előtt félre állni. 

A Horvát Rallyn úgy állhatott rajthoz a fiatal francia versenyző, hogy tavaly a legjobb eredményét, egy ötödik helyezést ért el, amit később Kenyában tudott megismételni. 

Az idei Rally Világbajnoki szezon harmadik futama is rosszul kezdődött az M-Sport versenyzőjének, aki a nyitó napon egy kertbe esett, miután az esőben felúszott Ford Puma Rally1-es autója. 

A három pontnélküli versenyt követően olyan pletykák keltek szárnyra miszerint Fourmaux a Portugál Rallyn már nem is indulhat. 

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője szerint főként az aszfaltos versenyeken hibázik versenyzője. 

“A statisztikákból egyértelműen kitűnik, hogy az aszfaltos versenyeken hibázik Adrien – mondta az M-Sport csapatfőnöke az Autosport.com oldalnak. – Nagyon ideges volt a Horvát Rallyn, mert úgy történt vele a baleset, hogy nem sietett és előtte egyetlen hibája sem volt.

Szeretnénk együtt kideríteni, hogy miként tudnánk biztonságosabbá tenni vezetését, ha ezt sikerül, mindenki boldogabb lesz. Szeretnénk, ha Portugáliában már sikeresebb versenye lenne.” 

Az M-Sport tehát bizalmat szavazott francia felfedezettjének, pedig saját bevallásuk szerint is a levegőben lógott, hogy kispadra kerüljön.

A WRC negyedik, portugál versenyét három hét múlva murvás pályákon rendezik. 

Friss