2024. április 19. 14:51

KezdőlapWRCFourmaux kétszáz méter után esett egy kertbe

Fourmaux kétszáz méter után esett egy kertbe

-

Mindössze kétszáz méterig jutott Adrian Fourmaux a Horvát Rally harmadik szakaszán, ahol egy jobbos kanyarban megcsúszott és egy ház kertjében landolt a Ford Puma Rally1-gyel. A fiatal francia tavaly a horvát vb-futamon robbant be az élmezőnybe, azonban az idei éve katasztrofálisan alakul, a Monte-Carlo és a Svéd Rallyn is kiesett, a Horvát Rallyn, pedig már az első nap bajba került. 

Az M-Sport francia versenyzője, Adrien Fourmaux a 2022-es Rally Világbajnoki szezon legnagyobb esését mutatta be a Monte-Carlo Rallyn, majd Svédországban a Ford Puma Rally1 műszaki hibája miatt kényszerült kiállni. 

A WRC szezon két hónapos szünetét követően azonban a fiatal francia versenyző azon a Horvát Rallyn szerette volna megszerezni első pontjait, ahol tavaly először vezethetett WRC-t. 

Az aszfaltos verseny nyitó napjára azonban eső, és köd érkezett, ami az első szakaszon a toyotás finn, Esapekka Lappi baleset, majd az M-Sportos francia, Pierre-Louis Loubet két szakaszon szerzett három defektje miatti kieséshez vezetett. 

Adrien Fourmaux pedig bár a hatodik helyen állt két szakaszt követően, a harmadikon azonban csupán 200 méterig jutott, majd lecsúszott az útról és nagy esést követően egy kertben állt meg. 

A versenyt a finn toyotás Kalle Rovanpera vezeti a Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville előtt, míg a harmadik helyen az észt Ott Tanak áll szintén Hyundaijal. 

A verseny délelőtti történéseiről a negyedik szakaszt követően írunk. 

A Horvát Rally első napján összesen nyolc szakasz vár a mezőnyre, melyeket további is eső tehet igen csúszóssá. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss