2024. április 23. 17:35

KezdőlapWRCBrutálisan erős mezőny a Portugál Rallyn 

Brutálisan erős mezőny a Portugál Rallyn 

-

Rekord számú Rally1-es autó indul a Portugál Rallyn, miután a Rally Világbajnokság negyedik versenyén 12 lesz belőlük, a legtöbbet az M-Sport indítja. 

Nagyon komoly mezőny áll rajthoz a Rally Világbajnoki szezon első idei murvás versenyén, ahol 12 Rally1-es és egy WRC autó is indul. 

A Rally1-es autók között a Ford Pumából lesz a legtöbb, összesen öt, miután a Craig Breen-Paul Nagle, a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb és navigátora, Isabelle Galmiche, a Gus Greensmith-Jonas Andersson, az Adrien Fourmaux-Alexandre Coria, valamint a Pierre-Louis Loubet-Vincent Landais párosok is ilyen autóval indulnak. 

A Toyota négy autót állít rajthoz, köztük a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier-t és navigátorát, Benjamin Veillast, a világbajnokságot nagy előnnyel vezető Kalle Rovanperát és Jonne Halttunent, Takamoto Katsutát és Aaron Johnstont, valamint Elfyn Evanst és Scott Martint. 

A Hyundai a Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, a 2019-es világbajnok Ott Tanak-Martin Jarveoja, valamint az idei szezonját kezdő Dani Sordo-Cándido Carrera kettőst indítja. 

A mezőnyben rajthoz áll egy Citroen DS3 WRC-vel a 2021-es francia murva bajnok, Círille Féraud-Fabien Craen kettős is. 

Hatalmas mezőny gyűlik össze a Rally2-es autókat vezetők között is, közülük 41-en a WRC2 Open kategóriában, 12-en a WRc2 junior mezőnyben, heten pedig a WRC2 Masters kategóriában lesznek érintettek. 

A WRC3 Open mezőnyében négyen állnak rajthoz. 

A május 19-22. közötti portugál versenyen összesen 100 páros áll rajthoz, de ezúttal magyar induló nem lesz. 

Friss