2024. április 20. 05:21

KezdőlapWRCRovanpera saját meteorológust szeretne

Rovanpera saját meteorológust szeretne

-

Kalle Rovanpera felszólította csapatát, hogy javítsa információit az időjárással kapcsolatban, miután Horvátországban csaknem elvesztette biztosnak tűnő győzelmét a rossz meteorológiai információk miatt. 

Kalle Rovanpera 28,4 másodperc előnnyel vezetett a Horvát Rally utolsó két szakasza előtt Ott Tanak előtt, azonban ez is kevésnek bizonyult az esős utolsó előtti szakaszon, melyen a 2019-es világbajnok versenyző 1,4 másodperc előnyre tett szert finn riválisával szemben. 

A fiatal toyotás végül a Power Stage-n csodát végrehajtva visszaszerezte a vezetést és nyert, ez azonban csak Rovanpera döntésén múlt, miután két vizes gumit is vitt magával az utolsó két szakaszra, annak ellenére, hogy a Toyota száraz körülményeket jósolt. 

“Nem tudom, hogy tudott vizes gumik mellett is dönteni Kalle, miután a csapat teljesen száraz körülményeket prognosztizált az utolsó két szakaszra – mondta Esapekka Lappi a Dirtfishnek. – Szerencsére vitt magával vizes gumit is, amivel maradt esélye a győzelemre.” 

Rovanpera szerint javítani kell csapatának az időjárással kapcsolatos információkat. 

“Azt hiszem, pontosabb információkra lesz szükségünk a későbbiekben az időjárással kapcsolatban – mondta Kalle Rovanpera. – Egyértelmű, hogy a Hyundai információi pontosabbak voltak, mert Ott Tanak mellett Thierry Neuville is nagyon jó gumikkal ment az esőben. Szóval javítanunk kell e téren.” 

Ott Tanak szerint valóban jó döntés volt a vizes gumik választása, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy motorerő tekintetében még a Toyota mögött áll a Hyundai. 

“Határozottan jó gumikat használtunk az utolsó két szakaszon, de korábban is sikerült jól választanunk – mondta az észt pilóta. – Úgy tűnt, hogy Kalle Rovanpera csak minket próbált lesni a választás során, és motorerejüknek köszönhetően végül sikerült nyerniük.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss