2024. április 24. 01:31

KezdőlapWRCLoubet a Fordban értette meg miért volt lassú a Hyundai WRC-vel

Loubet a Fordban értette meg miért volt lassú a Hyundai WRC-vel

-

Pierre-Louis Loubet annak ellenére, hogy a Horvát Rallyn nem tudott pontot szerezni, úgy érzi, hogy végre beindult karrierje. A francia versenyző megértette azt is, hogy miért nem tudott elég gyors lenni a Hyundaijal. 

A 2019-es WRC2-es világbajnok Pierre-Louis Loubet 2020-ban a 2C Competition csapatában egy Hyundaijal lépett a WRC legerősebb kategóriájába, azonban két év alatt nem sok sikert tudott felmutatni vezetői és műszaki hibák következtében.  

Miután a francia versenyző tavalyi szezonja idő előtt ért véget egy párizsi autóbaleset következtében, az idei évre az M-Sporthoz igazolt, ahol hét versenyt fog teljesíteni. 

A Ford Puma Rally1-gyel a Horvát Rallyn debütált, ami nem jól indult, hiszen két szakaszon három defektet szedett össze az esőben. Loubet ennek ellenére úgy érzi, végre megfelelő helyre és autóba került. 

“Boldog vagyok annak ellenére, hogy Horvátországban nem sikerült pontot szerezni – mondta Pierre-Louis Loubet a Dirtfishnek. – Végre jól érzem magam az autóban és a csapatban. A korábbi Hyundai autóm nem gyári volt, és most már tudom, hogy így lehetetlen volt megfelelően szerepelni vele.

Tavaly olykor két másodperces hátrányban voltam kilométerenként, és nem értettem, hogy ez miként lehetséges. Próbáltam a Hyundaijal is sietni, de egyszerűen nem jöttek az eredmények. Most azonban jó helyen és autóban vagyok, és emiatt nagyon szerencsésnek érzem magam. Már értem, hogy a Hyundaijal miért nem voltam elég gyors. Végre eltudom kezdeni a WRC karrierem a legerősebb kategóriában.” 

A francia versenyző bízik benne, hogy Portugáliában javítani tud. 

“Horvátország előtt nem sokat vezettem az autót, de azt mondta mindenki, hogy hamar ráérzek, hogy miként lehet vele gyorsnak lenni, és ez így is volt. Portugáliában a 11. rajthely jó lesz számunkra az első napon, és mindig kedveltem az ottani szakaszokat, így bízom benne, hogy sikerülni fog a pontszerzés.” 

Loubet a Horvát Rally második napjától visszaállt a versenybe és három alkalommal is Top 5-ös időt tudott elérni, legjobb szakasz eredménye a harmadik idő volt. 

Forrás:dirtfish.com

Friss