2024. április 27. 02:58

KezdőlapWRCMennyit fejlődött a Hyundai? 

Mennyit fejlődött a Hyundai? 

-

Aszfalton komoly fejlődést mutatott a Hyundai Motorsport a Monte-Carlo Rallyhoz képest a Horvát Rallyn, azonban a csapat még nem elégedett a teljesítménnyel. 

Jelentősen javult a Monte-Carlo Rallyhoz képest a Hyundai autóinak gyorsasága a Horvát Rallyn, ahol már a győzelemért tudtak a csapat versenyzői harcolni. 

A fejlődés már látszott a Svéd Rallyn is, azonban a horvát második és harmadik helynek köszönhetően a gyártók között is a második helyre léptek 42 ponttal lemaradva a Toyotától és 4 ponttal megelőzve az M-Sport csapatát. 

“Szerintem még nem vagyunk a Toyotával egy szinten – mondta Thierry Neuvile a Dirtfishnek. – Horvátországban nagyon jó szakaszokat tudtunk teljesíteni, de ebben segített a nagyon változatos időjárás is, ami miatt kiegyenlítődött az erőviszony. Pozitív, hogy már jól éreztem magam vezetés közben, így már elkezdhetünk a teljesítmény javításán dolgozni.” 

A belga versenyző küzdős Portugál Rallyra számít. 

“Másodikként fogok rajtolni az első napon Portugáliában, és néhány nagyon gyors versenyző jóval később rajtol, így vélhetően a legjobb ötbe kerülésért is komolyan meg kell küzdeni. Jó lenne ismét a dobogóért harcolni, de reálisabbnak érzem a legjobb ötbe kerülést.” 

Ott Tanak szerint is még sok a tennivalója a csapatnak. 

“Még mindig sok dolog van az asztalon, aminek megoldásán kell dolgoznunk. Most murvás versenyek következnek és ez teljesen más feladat lesz.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss