2024. április 27. 06:05

KezdőlapWRCLatvala: Evans egy szörnytől szabadult meg 

Latvala: Evans egy szörnytől szabadult meg 

-

A sikertelen Monte-Carlo Rally és Svéd Rally után Elfyn Evans a Top 5-ben tudott célba érni, ezzel pedig Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint egy láthatatlan szörnyet rázott le walesi pilótája a válláról. 

Nem indult jól Elfyn Evans idei Rally Világbajnoki szezonja, hiszen a Monte-Carlo Rallyn csak a Power Stage-n tudott pontot szerezni egy baleset után, míg Svédországban műszaki hiba miatt nem ért célba. 

Az elmúlt két évben egyaránt második helyezett walesi versenyző a Horvát rallyn bár defekttel kezdett az első szakaszon, sikerült az ötödik helyen zárnia. 

Jari-Matti Latvala szerint ez az eredmény segít megtalálni versenyzőjének régi önmagát és a sikerek útjára lép. 

“Nagyon kellett már Elfynnek egy szilárd teljesítmény – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke az Autosport.com oldalnak. – Ezt most sikerült elérnie, és a Power Stage-n is sikerült pontokat szereznie., így most jobb pozícióból indulhat Portugáliában. Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de már nagyon szüksége volt egy jobb eredményre, hogy lerázza a vállán lévő szörnyeteget.” 

A rosszul sikerült versenyek után Evans is jobb hangulatban várja a Portugál Rallyt. 

“Nehéz versenyeken vagyunk túl és ez alól Horvátország sem volt kivétel – mondta Elfyn Evans. – Horvátországban legalább a célba érés sikerült és jó teljesítményt értünk el az autóval. A Power Stage mindig nehéz volt Horvátországban, és a magunknál lévő gumikkal nem tudtunk ennél többet elérni. Elégedett vagyok a nyújtott teljesítménnyel a nehéz körülmények között.” 

Evans mindig tudta, hogy a horvát versenyen jó autót vezethet, de nem volt megfelelő az önbizalma a felhordásos utakon. 

“Nem volt problémánk az autóval, csak a felhordásos utakon nem volt jó az önbizalmunk. Horvátországban nem volt lehetőség újabb hibára, mindenképp célba kellett érnünk. Most ezt elértük, és erre építve magabiztosabban várhatjuk a Portugál Rallyt. Ott már szeretnénk ismét gyorsabbak lenni és jobb eredményért harcolni.” 

Elfyn Evans a világbajnokság kilencedik helyén áll három versenyt követően, és Portugáliában az első napon így tisztább úton vezethet majd. 

Friss