2024. március 28. 11:35

KezdőlapWRCNem várt nehézség a Toyota felkészülése során

Nem várt nehézség a Toyota felkészülése során

-

Nem várt időjárási körülmény hátráltatta a Toyota és a Hyundai Portugál Rally előtti tesztjét, hiszen a teszthelyszínen kialakult időjárás jóval hidegebb volt, mint ami Portugáliában várható. 

A Rally Világbajnokság negyedik versenyét Portugáliában, majd a következőt Szardínián rendezik várhatóan meleg időjárás mellett. 

A verseny előtti teszteken pedig ugyanolyan körülmények kellenének, mint ami a rallyn is várható, azonban a Toyota és a Hyundai csapata is Finnország középső részét szemelte ki teszthelyszínnek. Ez a döntés pedig nem bizonyult jónak, mivel havazás alakult ki a teszt szakaszok környékén. 

“Idén annyi hó esett Finnországban, hogy talán még most is vannak havas részek az erdőkben – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Talán már május közepe is lesz, mire kiszáradnak az utak. Ez a verseny előtti teszt pedig nagyon fontos lesz, mivel az első murvás verseny következik. Szerencsére most fejlesztési munkát nem kell végeznünk, de ha tavaly lett volna ez a helyzet, akkor elég nagy bajban lettünk volna.” 

Tom Fowler, a Toyota műszaki igazgatója szerint még később lehetnek alkalmasak az utak a murvás tesztekre. 

“Amikor elindultam a Horvát Rallyra, a kertben még egy méter hó volt, így lapáttal kellett kiásni magunkat – mondta Fowler. – A hó bár nagyrészt elolvadt mostanra, de a föld még mindig fagyos, ezért szöges gumikkal kellene tesztelni. Ennek pedig nyilván semmi értelme. Szerintem a finn murvás utak csak május végére lesznek alkalmasak tesztelésre. Jelenleg téli, havas rallyra lehetne készülni.” 

A Toyota a téli körülmények miatt csak az autó beállításán tud majd dolgozni az eheti portugál teszten. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss