2024. március 29. 11:29

KezdőlapWRCA Hyundai nem helyez nyomást Solberg vállára, még... 

A Hyundai nem helyez nyomást Solberg vállára, még… 

-

Oliver Solberg számára nem alakult eddig túl jól a Rally Világbajnokság, azonban a Hyundai Motorsport még időt ad Petter Solberg fiának. 

Oliver Solberg a Rally Világbajnokság eddigi három versenyéből csupán csak Svédországban tudott pontot szerezni a hatodik helyen zárva, míg a Monte-Carlo Rallyn és Horvátországban egyaránt baleset miatt nem ért célba. 

A Hyundai Motorsport harmadik autóját idén a svéd-norvég pilóta több versenyen vezetheti, mint Dani Sordo, így lesz ideje tanulni, és csapata egyelőre nem helyez nyomást versenyzőjére. 

“Nem szeretnénk nyomás alá helyezni Olivert – mondta Julien Moncet csapatvezető helyettes a Dirtfishnek. – Egyelőre időt szeretnénk adni neki a tapasztalatszerzésre és tanulásra. A sikertelen horvát verseny a tanulás része, sajnálatos, de az első lépések alatt előfordul. A szezon későbbi, talán középső része felé már növelni fogjuk elvárásainkat felé. Az olyan versenyeken, mint Észtország, vagy Finnország képes lehet jobb eredmény elérésére is. 

Oliver Solberg tavaly még a Hyundai WRC2-es csapatában is versenyezhetett a fő csapat mellett, míg idén már a harmadik autót felváltva irányíthatja Dani Sordoval. A spanyol versenyző pedig amikor nem versenyez, akkor is próbálja segíteni fiatal csapattársának dolgát, aki eddigi legjobb eredményét a tavalyi Monza Rallyn érte el, ahol ötödik helyen ért célba. 

A Portugál Rallyn és jó eséllyel Szardínián is Dani Solberg ülhet a Hyundai i20 N Rally1 volánja mögé, míg Solberg, aki Portugáliában a WRC2-ben indul, vélhetően Kenyában kaphat ismét szerepet a harmadik autóban. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss