2024. április 25. 01:42

KezdőlapWRCLoeb miatt megy Portugáliába Ogier 

Loeb miatt megy Portugáliába Ogier 

-

Sébastien Loeb indulása komoly szerepet játszott Sébaszien Ogier rajthoz állásában is a Rally Világbajnokság negyedik versenyén, a Portugál Rallyn. 

A Monte-Carlo Rallyn komoly csatát vívott a győzelemért a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb és a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier, amiből végül a fordos versenyző jött ki győztesen a toyotás versenyző defektjét követően. 

Január óta pedig mindenki arra vár, hogy mikor csap ismét össze a rallysport két legeredményesebb versenyzője. 

A csata második felvonása Portugáliában lesz, ahol Loeb jelentette be elsőként a részvételt, majd Ogier is az indulás mellett döntött. 

“Mindig szerettem Loebbel harcolni – mondta a Dirtfishnek Ogier. – Volt néhány jó csatánk a múltban, és jó látni, hogy a szurkolók is azt várják, hogy mikor csatázunk ismét. Gondoltam, hogy jó esély van portugál indulására, ezért kicsit kivárva jelentettem be, hogy én is indulok.” 

Portugáliában azonban Ogier jóval sikeresebb volt korábban, mint Loeb, ellentétben a Montéval, ahol jelenleg mindketten nyolc sikert számlálhatnak. 

“Bízom benne, hogy Portugáliában is a győzelemért tudunk harcolni, de az autóbeállítás és egyéb tényezők miatt ez nem olyan biztos. – tette hozzá Ogier. – Nem számítok olyan fölényre a többiek előtt, mint ami a Montén volt. Szeretném, ha a győzelemért harcolhatnánk, de nagyszerű riválisok vannak, mint például Dani Sordo.” 

Ogier Portugáliában visszavághatna a Montén elszenvedett vereségért is. 

“Mindenki tudja, hogy a Montén szeretek a leginkább nyerni, ezért csalódás volt, hogy idén a második helyen zártam. Nagyon frusztráló volt kikapni egy defekt miatt, amikor már gyakorlatilag megnyertük a versenyt. Loeb ugyanakkor nagyszerű teljesítményt nyújtott és megérdemelten nyert. Az autósportban néha szerencse is kell a sikerhez. Tavaly Monzában akár defektünk is lehetett volna, amikor a lassítóban hibáztam, akkor szerencsém volt, most a Montén viszont nem.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss