2024. március 28. 22:34

KezdőlapWRCOgier nem tudja miként lehet elkapni Rovanperát 

Ogier nem tudja miként lehet elkapni Rovanperát 

-

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier csak dicsérni tudta fiatal csapattársát, Kalle Rovanperát, a finn versenyző horvát győzelme után. 

Kalle Rovanpera az idei három versenyből kettőt megnyert, egyen pedig negyedik lett, így 29 pont előnnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt. 

Mivel az idei évben már az aktuális világbajnok, Sébastien Ogier már csak részleges programot teljesít a WRC-ben, így valakinek át kellett vennie domináns szerepét, és ez eddig Kalle Rovanperának sikerült legjobban. 

“Két tökéletes versenyt teljesített Kalle Rovanpera, és ez a szezonkezdés valóban nagyon erős – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Három verseny után nagyon nagy előnnyel rendelkezik, de ez még nem azt jelenti, hogy a szezon végén biztosan világbajnok lesz. Még van 10 verseny, amin bármi lehet, de eddig nagyszerűen teszi a dolgát.” 

Ogier azt is elárulta, hogy Rovanpera horvát Power Stage-n nyújtott teljesítménye után nem tudja, miként lehetne legyőzni fiatal csapattársát. 

“Nem követtem a Horvát Rallyt teljes mértékben figyelemmel, de amit láttam, az az, hogy Kalle ezen a versenyen is nagyon jól vezetett, amihez persze az első napi jó rajthelye is hozzájárult. Később próbált óvatosabb lenni, amikor nehezebbek voltak a körülmények, majd az utolsó szakaszon még egy fokozattal feljebb tudott kapcsolni. Szóval most nagyon erősnek tűnik, és ha ezt folytatni tudja, akkor nem tudom miként kapják el a többiek.” 

Kalle Rovanpera tehetségét korán felismerte már a Toyota Gazoo Racing, mellyel ugyancsak 2020-ban kezdte karrierjét, de már 2018-ban megszületett a szerződés.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss