back to top
2024. július 23. 11:21

KezdőlapWRCA legendás aszfaltos verseny visszatérne

A legendás aszfaltos verseny visszatérne

-

A legendás aszfaltos Német Rally szervezői reménykednek, hogy 2023-ban ismét a Rally Világbajnokság naptárába tudnak kerülni. 

A Német Rallyt utoljára 2019-ben rendezték meg, majd 2020-ban a világjárvány miatt törölték és tavaly, valamint idén sem került a Rally Világbajnoki naptárba. 

A hosszú szünet miatt már az is kétségessé vált, hogy a Német Autósport Szövetség (ADAC) szeretne-e még vb futamot rendezni. 

A Motorsport Aktuell szerint azonban az ADAC két tervet is kidolgozott, hogy Németországban ismét WRC futam lehessen. 

“Az egyik lehetőség szerint a vb futam Bajorország Csehországgal és Ausztriával határos részén kerülne megrendezésre – mondta a német újságnak Hans-Gerd Ennser, az ADAC sportvezetője. – Ebben az esetben összefoghatnánk a csehekkel és osztrákokkal is. A másik lehetőség szerint a Moselle régióban lehetne a verseny, és akkor a Nürnburgringen lehetne a versenyközpont. Aztán kiderülne, hogy a Baumholder terület is csatlakozik-e.” 

A Német Rallyt korábban hagyományosan a Moselle és Saarland régióban volt megrendezve, a Baumholder területen található katonai területtel kiegészülve. 

Januárban Jan Stovicek, a Cseh Autósport Szövetség elnöke is arról beszélt, hogy tárgyalás folyik Németországgal és Ausztriával egy közösen megrendezendő versenyről, mely 2024-ben csatlakozhatna a Rally Világbajnokság naptárához. 

A német szövetség még ebben a hónapban döntene a WRC futam megrendezése ügyében, mellyel a WRC Promóterét keresnék meg. 

Forrás:Rallit.fi

Friss