2024. április 20. 14:54

KezdőlapWRCA Toyota elad egy Rally1-es autót 

A Toyota elad egy Rally1-es autót 

-

A Toyota Gazoo Racing is csatlakozik az M-Sporthoz és hajlandó eladni vagy bérbe adni egy Rally1-es autót. Korábban az M-Sport Jourdan Serderidisnek adott el egy Ford Pumát. 

Korábban a Toyota Gazoo Racing megerősítette, hogy a 2022-es Rally Világbajnoki szezon második felében hajlandó Kalle Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, Esapakke Lappi/Sébastien Ogier mellett indítani egy ötödik Yaris Rally1-es autót is. Ezt az autót pedig bérbe és meg is vehető lesz a későbbiekben. 

A Toyota Gazoo Racing valószínűleg nyáron dönt, hogy készít-e még egy hibrid Rally1-es autót. 

“Meg kell beszélnünk a dolgokat, mert lehetőségünk lesz egy ötödik autó elkészítésére is – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Előbb azonban a Toyotának kell döntést hoznia ebben az ügyben. Ha elkészül az autó akkor pedig azt kell eldönteni, hogy bérelhetővé teszi-e az autót.” 

Eredetileg az olasz Lorenzo Bertelli lett volna az első privát versenyző a WRC-ben, aki Rally1-es autóval, egy Ford Pumával indulhatott volna a Svéd Rallyn, akkor azonban a milánói divathét miatt visszakellett mondania nevezését. 

Jelen állás szerint a görög Jourdan Serderidis lesz az első ilyen versenyző, aki a júniusi kenyai Szafari Rallyn áll rajthoz egy az M-Sporttól vett Pumával. 

A következő WRC futamon, a Portugál Rallyn öt Ford Pumát indít az M-Sport csapata. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss