2024. április 25. 22:15

KezdőlapWRCKatsuta már régóta ezt várja 

Katsuta már régóta ezt várja 

-

A toyotás Takamoto Katsuta kissé visszafogottan versenyzett a Horvát Rallyn, a Portugál Rallyn azonban ismét a gyorsaságra fog koncentrálni. 

A 29 éves Takamoto Katsuta már nagyon várja, hogy a Toyota Rally1-es autóját murván is kipróbálhassa. 

“Régóta a Portugál Rallyt várom, mert még nem vezettem sokat murván a hibrid autót, de úgy érzem, hogy jól fog működni ezen a felületen is – mondta a Toyota Gazoo Racing japán versenyzője a WRC hivatalos oldalának. – Magabiztosnak érzem magam murván, és a versenyt is szeretem. Bízom benne, hogy száraz marad az idő a versenyen.” 

Takamoto Katsuta a Montén még csak nyolcadik, Horvátországban pedig hatodik lett, miközben a havas, laza talajú Svéd Rallyn a negyedik helyen ért célba. 

A japán versenyző elárulta, direkt vezetett visszafogottan a horvát szakaszokon. 

“Sokat tanultam, és türelmesen vezettem Horvátországban, mert a célba érés volt a fő célom. Nem volt könnyű a nehéz körülmények között vezetni az autót, ezért bízom abban, hogy Portugáliában kevésbé lesznek változóak a körülmények. A nehéz körülmények között többet lehet tanulni, de szeretnék jó tapadás mellett gyorsnak lenni.” 

A Portugál Rallyt két hét múlva rendezik a Rally Világbajnokság negyedik futamaként, Takamoto Katsuta pedig három verseny után a világbajnokság hatodik helyén áll, így jobb pozícióban kezdheti a szezon első murvás versenyét. 

Friss