2024. március 29. 12:48

KezdőlapWRCOgier-nak újra kell tanulnia az autót 

Ogier-nak újra kell tanulnia az autót 

-

Sébastien Ogier akár rekorder is lehet a Portugál Rally történelmében, azonban a nyolcszoros világbajnok jól tudja, a kihagyott két verseny után ismét tanulnia kell autóját, melyet először fog murván vezetni. 

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier utoljára a januári Monte-Carlo Rallyn indult WRC futamon, majd kihagyta a svéd és horvát versenyeket, hogy aztán Portugáliában visszatérjen. 

A Rally Világbajnokság negyedik versenye egyben a szezon első murvás futama is lesz, és először kell a hibrid autókat murván vezetni. 

Sébastien Ogier amennyiben megnyerné a Portugál Rallyt, ezt már hatodik alkalommal tenné, és a verseny történetének legeredményesebb versenyzője lenne. 

A francia versenyző azonban tudja, nem lesz egyszerű visszatérni a rallysporthoz. 

“Három hónap kihagyás után kihívás lesz ismét rallyn indulni – mondta Ogier a WRC hivatalos oldalának. – Nem hatalmas, de ismét meg kell találnom a jó érzést. Nyaraltam a családommal, így most teljesen frissen térhetek vissza. Az autó sokat változott január óta és először fogom vezetni murván, és a hibrid autó máshogy viselkedik, mint ahogy a WRC viselkedett. Újra meg kell tanulnom az autó, meg kell ismernem a határait.” 

Ogier szereti a portugál szakaszokat. 

“A legtöbb győzelmem az ország déli rászén szereztem és csak egyszer tudtam északon nyerni. Várom már a versenyt és kíváncsi vagyok, hogy miként fog alakulni. Imádok murván vezetni és a portugál pályák szerintem a bajnokság legjobb szakaszai. Most már nem az élről kell indulnom, és ez új lesz, szeretnék a lehetőséggel élni.” 

Jelenleg Sébastien Ogier és Markku Alén egyaránt öt győzelemmel a portugál verseny legjobbja, míg a mostani gyári mezőnyből Sébastien Loeb kétszer, Elfyn Evans, Thierry Neuville és Ott Tanak is egyszer tudott nyerni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss