2024. március 29. 13:04

KezdőlapWRCSzardínián folytatódhat a magyar siker történet 

Szardínián folytatódhat a magyar siker történet 

-

Szardínián is szurkolhatunk magyar versenyzőnek, miután a Rally Világbajnokság ötödik futamán is rajthoz áll László Zoltán és Kürti Tamás a Rally3-as Forddal. 

Legutóbb a Horvát Rally voltunk olyan helyzetben, hogy magyar versenyzőknek szurkolhattunk, hiszen a déli szomszédjaink világbajnoki versenyén Bútor Róbert és Tagai Róbert az RC4-es kategóriában indult és nyert, míg László Zoltán és Kürti Tamás ennél is többet ért el. 

A Rally3-as Fordot irányító magyar kettős sporttörténelmet írva megnyerte a WRC3-as bajnoki értékelést, így megszerezve az első magyar sikert FIA világbajnoki kategóriában. 

A Portugál Rallyn nem lesz magyar induló, ellenben a Szardínia Rallyval, ahol ugyancsak indulnak László Zoltánék, és remélhetőleg a WRC3-as bajnoki negyedik helyezést meg tudják erősíteni, még ha ez nagyon nehéz is lesz. 

A szardínia Rallyra összesen 60 nevezés érkezett, köztük 11 Rally1-es autóval. 

A Toyota Kalle Rovanperát, Takamoto Katsutát, Elfyn Evans és Esapekka Lappit, a Hyundai Thierry Neuville-t, Ott Tanakot és Dani Sordot, az M-Sport pedig Craig Breent, Gus Greensmith-t, Pierre-Louis Loubet-t és Adrien Fourmaux indítja. 

A versenyt június 2-5. Között rendezik 21 szakaszon, melyek közül az első napon rendezik a leghosszabbat, mely 24,61 km lesz. 

A jelenlegi gyári mezőnyből Thierry Neuville és Dani Sordo is kétszer tudott nyerni, de Ott Tanaknak is van egy győzelme. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss