2024. április 26. 08:48

KezdőlapWRCPajari szintet lép Szardínián 

Pajari szintet lép Szardínián 

-

Sami Pajari a Rally Világbajnokság mezőnyében is bemutatkozik Rally2-es autóval a Szardínia Rallyn, ahol egy Skodával a WRC2-ben áll rajthoz. 

A 20 éves Sami Pajari idén a finn Riihimäki-Ralli versenyen már kipróbált egy Ford Fiesta R5-ös autót, mellyel a negyedik helyen ért célba, azonban a finn versenyzőnek idén is a Junior WRC bajnokság a prioritás, ahol szeretné tavalyi világbajnoki címét megvédeni. 

A JWRC naptárába azonban nem került be a Szardínia Rally, így lehetősége nyílik Pajarinak, hogy egy WRC futamon is bemutatkozzon Rally2-es autóval, így a Toksport Skodájával áll rajthoz a murvás futamon. 

“Júniu8sban nagyon meleg van Szardínián, ahol utoljára 2020 októberében indultam és már akkor megtetszett a verseny – mondta Sami Pajari a Rallit.fi oldalnak. – Nagyszerű verseny, ezért már nagyon várom, hogy egy Rally2-es autót is kipróbálhassak ott. Különösen célokat nem tüzök ki, de szeretnék folyamatosan gyorsulni, és ezáltal jó eredményeket elérni. Az autót először a verseny hetének hétfőjén vezethetem a teszten.” 

A finn versenyző máshol is indulhat a WRC2-es mezőnyben. 

“Tervben vannak további versenyek is Rally2-es autóval, de döntés még nem született. Egymás után jönnek a jobbnál jobb murvás versenyek, bár Észtországban és Finnországban más a minősége a murvának.” 

Sami Pajari 4 pont előnnyel vezeti a WRC3-as bajnokságot, míg a Junior WRC-ben az ötödik helyet foglalja el. 

Forrás:Rallit.fi

Friss