2024. április 26. 00:09

KezdőlapWRCMiért Lappi indul Ogier helyett Szardínián? 

Miért Lappi indul Ogier helyett Szardínián? 

-

A Szardínia Rallyn visszatér a Toyota Gazoo Racing csapatába Esapekka Lappi, miután Portugáliában Sébastien Ogier indul a harmadik Yaris Rally1-es autóval. 

Sébastien Ogier a januári Monte-Carlo Rally után Portugáliában vesz részt következő Rally Világbajnoki futamán, azonban Szardínián ismét Esapekka Lappi vezetheti a Toyota Gazoo Racing harmadik számú Rally1-es autóját. 

Az ok pedig nagyon egyszerű. 

Sébastien Ogier a WEC programja miatt nem tud indulni az olasz versenyen, miután az ütközik a Le Mans-i futammal. 

“Portugália után Szardínián biztosan nem állok rajthoz, mert az ütközik a Le Mans-i WEC futammal – mondta Sébastien Ogier az Autosport.com oldalnak. – A Szardínia Rally vasárnapján Le Mans-ban kell lennem a kötelező tesztnapon. A terv szerint idén öt WRC futamon indulok, és ez továbbra sem változott. Szeretnénk nyitva hagyni a lehetőséget a Toyota csapata számára, hogy eldöntsék, mely versenyen szeretnék, hogy én vagy Esapekka induljon.” 

Sébastien Ogier a Montén a második helyen ért célba egy utolsó előtti szakaszos defekt miatt, míg Esapekka Lappi az idei Svéd Rallyn a harmadik lett, Horvátországban azonban egy baleset után visszatérve a 49. helyen zárt. 

A Portugál Rallyn ismét összecsap egymással a rallysport történelem két legsikeresebb versenyzője, Sébastien Loeb és Sébastien Ogier. 

Friss