2024. április 18. 03:41

KezdőlapWRCEvans magasra helyezi a lécet 

Evans magasra helyezi a lécet 

-

Elfyn Evans miután tavaly nyerni tudott a Portugál Rallyn, idén szeretné megszerezni első győzelmét e szezon első murvás versenyén. 

Elfyn Evans számára eddig nem jól alakult a Rally Világbajnoki szezon, bár a Horvát Rallyn elért ötödik helyezés már bizakodásra adhat okot a Toyota Gazoo Racing walesi pilótájának. 

A szezon pedig a Portugál Rallyval folytatódik, ahol tavaly Dani Sordo és Sébastien Ogier előtt nyerni tudott, ahol a 33 éves versenyző szeretne idén is jól szerepelni. 

“Nehéz megmondani a verseny előtt, hogy mennyire lehetünk erősek az első murvás futamon – mondta Elfyn Evans. – A Portugál Rally előtti teszten nagyon jól éreztem magam az autóban, ami bíztató. Ezt a versenyt az évek során egyre inkább megszerettem, ezért is nagyon örülök, hogy tavaly nyerni tudtam. Ezúttal is egy hasonló erős célt tűzünk ki. Remélhetőleg Portugáliában találunk egy olyan jó tempót, melyet tovább tudunk vinni a következő murvás versenyekre is. Száraz körülmények között jó lehet a rajthelyünk, de ezentúl is még sok mindenre kell figyelni egy jó eredmény elérése érdekében.” 

Elfyn Evans korábban kilencszer indult a Portugál Rallyn, hol a tavalyi győzelme mellett 2018-ban a második helyen ért célba az M-Sport versenyzőjeként. 

A versenyen, ahol idén a WRC 50. születésnapját is ünneplik, az első napon a kilencedik helyről indulhat Elfyn Evans, ami jó alapja lehet egy dobogós eredménynek. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss