2024. április 23. 13:11

KezdőlapWRCSordo második hazai versenyén kezdi a szezont 

Sordo második hazai versenyén kezdi a szezont 

-

A Portugál Rallyval elérkezik Dani Sordo első idei WRC futama, így a Rally1-es autóval is debütálhat azona a versenyen, melyen tavaly a második helyen zárt és mely a második hazai futama. 

Dani Sordo tavaly a toyotás Elfyn Evans mögött és Sébastien Ogier előtt a második helyen zárt a Portugál Rallyn, idén pedig ezzel a versennyel kezdi a 2022-es Rally Világbajnokságot. 

“Portugália mindig nagyon kedves volt számomra, ezért örülök, hogy ez lesz az első versenyem az idei szezonban, hiszen itt korábban kétszer is dobogón tudtam zárni a Hyyundaijal – mondta Dani Sordo. – Általában sok spanyol szurkoló érkezik a versenyre, akik mindig fantasztikus hangulatot teremtenek. Izgatottan várom a Rally1-es autó vezetését murván, remélem, hogy hamar jó tempót tudunk találni és gyorsan alkalmazkodni tudok az új kihíváshoz. Nem lesz könnyű felvenni a tempót a többi versenyzővel, hiszen ők már három futamon is indultak az új autóval.” 

A 39 éves versenyző korábban 13-szor indult már a Portugál Rallyn, ahol idén a WRC 50. születésnapját is ünneplik, és 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is a harmadik helyet szerezte meg a Citroen versenyzőjeként, mostani csapatával pedig 2017-ben zárt a harmadik helyen a tavalyi második pozíció előtt. 

Sordo számára kitűnő lesz a verseny első napi rajthelye is, amikor a 12. versenyzőként indulhat. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss