2024. április 25. 21:58

KezdőlapWRCNeuville letenné névjegyét murván is a Rally1-es autóval 

Neuville letenné névjegyét murván is a Rally1-es autóval 

-

Thierry Neuville az elmúlt két versenyen egyaránt dobogón zárt a Rally Világbajnokságon, ezért egy hasonlóan erős teljesítményben bízik a szezon első murvás versenyén is, a Portugál Rallyn.  

Thierry Neuville a Monte-Carlo Rallyn elért hatodik helyet követően a Svéd Rallyn második, míg Horvátországban harmadik helyen ért célba és a belga versenyző szeretné a jó formát átmenteni a Rally Világbajnoki szezon első murvás versenyére, a Portugál Rallyra is. 

“A Portugál Rally mindig nagyon izgalmas futam a versenyzők számára, mert a mindig hatalmas rajongótömeg nagyszerű hangulatot varázsol a pályákra – mondta Thierry Neuville. – A szakaszokat nagyon lehet élvezni, de egyúttal nagy kihívást is jelentenek. A magas hűmérséklet miatt mindig figyelni kell a gumikopásra, ami főként a szakaszok második teljesítésekor erősödik fel. Ez lesz az első murvás verseny a hibrid autókkal, és Svédországban már láthattuk, hogy nagyon gyors az autó, ezért reméljük, hogy hasonló eredményt tudunk elérni.” 

A Portugál Rallyn a belga versenyző korábban 10-szer állt rajthoz és legjobb eredményét 2018-ban érte el, amikor nyerni tudott a Hyundaijal, ezentúl 2017-ben és 2019-ben is a második helyet szerezte meg. 

A murvás versenyen, ahol a WRC 50. születésnapját is ünneplik, az első napon a második helyről indulhat Thierry Neuville, ami, ha száraz időjárás lesz, megnehezítheti a jó eredmény elérését. 

Friss