2024. március 29. 11:05

KezdőlapWRCOgier mindenkit figyelmeztetett 

Ogier mindenkit figyelmeztetett 

-

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier a januári Monte-Carlo Rally után tér vissza a Rally Világbajnokság mezőnyébe a Portugál Rallyn, a francia versenyzőnek ez idő alatt pedig pihenni és feltöltődni is volt ideje. 

Sébastien Ogier idén részprogramot teljesít a Rally Világbajnokságon, ami mellett a WEC sorozatban áll rajthoz a Toyota Gazoo Racing csapatával, azonban így is pihenten és feltöltődve tud visszatérni a WRC mezőnyébe, ahol utoljára a Monte-Carlo Rallyn elért második helyezés alkalmával állt rajthoz. 

“Izgatottan várom a Portugál Rallyt – mondta Sébastien Ogier. – Nagyon élveztem a kis szabadságom, és úgy érzem, frissen térhetek vissza a Rally Világbajnokság mezőnyébe. Nagyon örülök, hogy az utóbbi versenyeken nyerni tudott a csapat. Portugáliában azonban nemcsak élvezni szeretném a versenyzést, hanem szeretném segíteni a csapatot világbajnoki címhez vezető úton. Portugália igen különleges számomra, nagyon jó a kapcsolatom az országgal és a szurkolókkal, és számos sikert értem már el ezen a versenyen. A mostani verseny azonban különleges lesz, hiszen nem az élmezőnyben kell rajthoz állnom az első napon, ami remélhetőleg előny lesz számomra, ha nem fog az eső esni. A legnagyobb kihívás a jó tempó megtalálása lesz mindössze egy murvás tesztnap után. Ugyanakkor az új autókkal mindenki az első murvás versenyére készül.” 

A 38 éves francia versenyző korábban 12 alkalommal indult a Portugál Rallyn, és 2010-ben, 2011-ben a Citroen versenyzőjeként, 2013-ban, 2014-ben a Volkswagennel, 2017-ben pedig az M-Sporttal aratott győzelmével a verseny történetének legeredményesebb versenyzője Markku Alénnal holtversenyben. 

A Portugál Rallyn, ahol a WRC 50. születésnapját is ünneplik, Sébastien Ogier ismét összemérheti gyorsaságát legfőbb riválisával, a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loebbel, amiben a nyolcszoros rally világbajnok segítségére lesz első napi nyolcadik rajthelye. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss