2024. április 20. 07:03

KezdőlapWRCRovanperának új nehézséggel kell megküzdenie 

Rovanperának új nehézséggel kell megküzdenie 

-

Kalle Rovanpera elképesztő formát mutatott a Rally Világbajnokság legutóbbi két versenyén, aminek következtében új nehézséggel kell megküzdenie a Portugál Rallyn. 

Kalle Rovanpera a Rally Világbajnokságot a Monte-Carlo Rallyn még csak a negyedik helyen kezdte, azonban Svédországban már gyakorlatilag rajt-cél győzelmet ünneplehetett, és ezt csak az időjárás miatt nem tudta megismételni a Horvát Rallyn is, ahol egy szakasz erejéig Ott Tanak is vezetni tudott, de a finn toyotás győzelmét nem tudta megakadályozni. 

A 21 éves versenyző így 29 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, ami miatt a Portugál Rallyn új nehézséggel kell megküzdenie. 

“Az új autóval a murván is nagyon jó az érzés, amit a Portugál Rally előtti teszten megtapasztalhattunk – mondta kalle Rovanpera. – A portugál versenyt nagyon szeretem, jó és technikás szakaszokon vezethetünk és nagyszerű hangulatot teremtenek a szurkolók. Számunkra azonban az utak tisztítása teljesen új nehézséget fognak jelenteni, ami nagy kihívás lesz. A pénteki versenynap sokkal fontosabb lesz, mint a korábbi versenyeken, ezért korán meg kell találnunk a jó tempót, hogy a hétvége folytatásában is legyen esélyünk a jó eredményre. Nagyon fontos lesz a higgadtság megőrzése a következő versenyeken, ahol koncentrálnunk kell a jó munka elvégzésére, anélkül, hogy nyomást helyeznénk magunkra és ezáltal hibába kergetnénk magunkat. Ahol csak lehet, erős pontszerző helyen kell zárnunk.” 

Kalle Rovanpera csupán kétszer indult korábban a Portugál Rallyn, és legjobb eredményét 2019-ben szerezte meg, amikor hatodik lett még a Rally2-es Skodával. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss