2024. március 29. 14:53

KezdőlapWRCTanak egyértelmű céllal érkezik Portugáliába 

Tanak egyértelmű céllal érkezik Portugáliába 

-

Az észt Ott Tanak a Rally Világbajnokság legutóbbi, horvát versenyén megszerezte első dobogós eredményét a Rally1-es Hyundaijal. A sikeres szereplést pedig szeretné a 2019-es rally világbajnok folytatni a Portugál Rallyn is. 

A 34 éves Ott Tanak a tavalyi Finn Rallyt követően állhatott ismét dobogóra az idei Horvát rallyn megszerzett második helynek köszönhetően, az észt versenyző pedig hasonlóan jó folytatásban bízik a Rally Világbajnokság idei első murvás versenyén is. 

“A Portugál Rally mindig nagyon szórakoztató, és mindig nagyon élveztem ott versenyezni – mondta Ott Tanak, a Hyundai versenyzője. – Idén ez a verseny lesz az első murvás, mely már jó képet fog adni arról, hogy mennyire vagyunk versenyképesek. A verseny jellemzője, hogy a gyors pályák első teljesítése során még puha, majd második alkalommal már kemény felületen kell vezetni. A sikerhez nagy magabiztosság és gyorsaság kell, ami számunkra a horvát dobogó után meg is van. Reméljük, hogy a legutóbbi jó formánkat megismételve a győzelemért tudunk harcolni.” 

Ott Tanak korábban 10-szer indult a Portugál Rallyn, ahol idén a WRC 50. születésnapját is ünneplik, és legjobb eredményét 2019-ben szerezte meg, amikor nyerni tudott a Hyundai csapatával. 

A Horvát Rally második helyét követően a portugál verseny első napján a bajnokság ötödik helyén állva indulhat a 2019-es észt rally világbajnok. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss