2024. április 26. 15:29

KezdőlapWRCGreensmith: A sok tapasztalatnak ki kell fizetődnie 

Greensmith: A sok tapasztalatnak ki kell fizetődnie 

-

Gus Greensmith számára egy olyan rally következik a Portugál Rallyval, ahol korábban már sok tapasztalatot gyűjtött, ezt pedig ki is szeretné használni a hétvégén. 

Gus Greensmith számára nagyon jól indult az idei Rally Világbajnoki szezon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn és Svéd Rallyn is elért ötödik helyezéssel a bajnokság negyedik helyén áll. A Horvát Rallyn való nullázással azonban a hetedik helyre csúszott, ami viszont így sokkal jobb rajthelyet biztosít számára a Portugál rally első napján. 

“Kétségtelenül a Portugál Rally a kedvencem – mondta Gus Greensmith. Nagyon sok szép emlékem fűződik ehhez a versenyhez, és most indulok majd hetedszer Portugáliában, így már sok tapasztalatot szereztem. Úgy gondolom, most nagyon jó csapatban, autóval és navigátorral indulhatok, ráadásul, mivel nem szerzek gyártói pontokat nyomás nélkül vezethetek. Szeretném jól érezni magam, mert akkor a jó eredmény sem fog elmaradni.” 

Az M-Sport versenyzője tavaly érte el legjobb eredményt a Portugál Rallyn, amikor Ötödik helyen zárt. 

A Rally Világbajnokság negyedik versenyén, melyen a WRC 50. születésnapját is ünneplik, 21 szakasz vár a mezőnyre, ami összesen 338,34 km versenytávot jelent. 

Friss