2024. március 29. 13:47

KezdőlapWRCLoeb az első napon is már a gázon fog állni

Loeb az első napon is már a gázon fog állni

-

Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rally után tér vissza a Rally Világbajnokság mezőnyébe Portugáliában. A kilencszeres rally világbajnok szeretné az első napon megalapozni a sikert. 

Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rally megnyerésével még mindig a negyedik helyen áll a Rally Világbajnokságban, pedig azóta két versenyt is rendeztek. 

A francia legenda a Portugál Rallyn visszatér a Ford csapatához, mellyel az első murvás teszt is jól sikerült már. 

“Egészen jó volt először vezetni a Pumát murván – mondta Sébastien Loeb. – Elégedett vagyok azzal, amit a felfüggesztéssel és a differenciálmű beállításával tudtunk csinálni. Az egy napos teszt nem sok, de elégedetten szálltam ki az autóból a teszt végén.” 

A kilencszeres rally világbajnok számára az első napon még takarítani kell a negyedik helyről indulva, ennek ellenére pont ezen a napon szeretné megalapozni a hétvégi sikert. 

“Szeretném minél gyorsabban megtalálni a jó ritmust. Ha nem leszek messze a dobogótól, már elégedett leszek. A negyedik helyről indulva még mindig takarítanom kell, ha száraz lesz az időjárás. Nem tudom mit érhetek el a Rally1-es autóval, ezért már az első napon dolgozni kell a verseny végi siker érdekében.” 

Sébastien Loeb eddig hatszor indult a Portugál Rallyn, legjobb eredményét pedig 2007-ben és 2009-ben érte el, amikor a Citroen versenyzőjeként nyerni tudott. Az első helyek mellé két második helyezést is gyűjtött, 2010-ben és 2011-ben. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss