2024. április 27. 01:44

KezdőlapWRCA Pirelli új murvás gumit vet be 

A Pirelli új murvás gumit vet be 

-

A Pirelli bejelentette, hogy a Portugál Rallyn egy teljesen új murva gumit vet be, melynek fejlesztésénél minden tavaly tapasztalt dolgot felhasználtak. 

Hétvégén rendezik a Rally Világbajnokság negyedik idei futamát, a Portugál Rallyt, mely az első murvás verseny lesz a szezon során. 

A Pirelli ez alkalomból egy teljesen új fejlesztésű gumit vet be, melynek gyártásakor felhasználtak minden tavaly tapasztalt dolgot. 

A gumiknak jobban kell bírniuk a kövek és éles sziklák által gyakorolt hatást, miközben a defekt veszélyt a minimálisra csökkentik. 

“A szezon első murvás versenyeként a Portugál Rally nagy próbatétel lesz a csapatok és autóik számára, és nagyszerű alkalom, hogy egy teljesen új gumifajtát próbáljunk ki – mondta Terenzio Testoni a Pirelli részéről a Dirtfishnek. – Az új gumi minden tavaly tapasztalt dolog felhasználásával készült, figyelembe véve a Rally1-es autók tulajdonságait is. A portugál szakaszok sziklás jellegének köszönhetően a kemény keverék az ajánlott, de a szakaszok első teljesítésénél a lágy gumik választása sem kizárt, különösen esős időben. Mivel a versenyen mindenféle időjárás kialakulhat, így ez egy nagyszerű próbaétel lesz a gumik számára.” 

A Portugál Rallyn 21 szakaszt kell majd teljesíteni, közülük a szombati 37,24 km-es Amarante szakasz lesz a leghosszabb, míg a szuperspeciál szakaszokat nem számítva a vasárnapi 8,69 km-es Montim etap lesz a legrövidebb. 

Friss