2024. március 29. 11:02

KezdőlapWRCAdamo szerint Sordo lehet a Hyundai-siker kulcsa 

Adamo szerint Sordo lehet a Hyundai-siker kulcsa 

-

A Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke, Andrea Adamo szerint a Rally Világbajnokság következő két versenyén Dani Sordo szállíthatja a sikereket a koreai gyártó számára. 

Dani Sordo miután kihagyta a Rally Világbajnokság első három versenyét, és a szezont csak Portugáliában kezdi nagyszerű rajthellyel rendelkezik, amiből komoly sikert is elérhet a spanyol pilóta. 

Andrea Adamo csapatvezetése során Sordo három győzelméből kettőt is megszerzett, ezért a Hyundai korábbi főnöke szerint Sordo lehet a siker kulcsa a következő két versenyen, Portugáliában és Szardínián. 

“Csapatvezetőként úgy gondoltam, hogy Dani Sordo a tudásával segíthet a csapatnak a kemény versenyeken, mint például Szardínia, vagy Kenya célba vinni az autót egy jó helyen – mondta Andrea Adamo a Dirtfishnek. – Azt gondolom, Dani Sordo lehet a Mr. Megbízhatóság, a hasonló versenyeken. Portugáliában kihasználhatja nagyszerű rajthelyét. Szardínián pedig kétszer is nyerni tudott a következetes taktikával. A győzelemhez azonban elképzelhető, hogy több időre lenne szüksége a Rally1-es autóval, mellyel még nem versenyzett.” 

Adamo értékelte Oliver Solberg teljesítményét is, aki az első három verseny során kétszer is kiesett, míg Svédországban hatodik lett. 

“Oliver számára nagyon nehéznek bizonyult a szezonkezdés. A legrosszabb most az lenne, ha nyomás alá kerülne, ugyanakkor muszáj lenne valamilyen eredményt produkálnia.” 

Dani Sordo korábban 2007-ben, 2009-ben, 2010-ben is dobogón zárt Portugáliában a Citroen versenyzőjeként, míg a Hyundaijal 2017-ben és 2021-ben tudta ezt megtenni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss