2024. március 28. 10:25

KezdőlapWRCBreen kész a sebességváltásra 

Breen kész a sebességváltásra 

-

Craig Breen a Rally Világbajnokság harmadik helyén áll a Portugál Rally előtt, ahol az M-Sport ír versenyzője szeretne még magasabb tempóra váltani. 

Craig Breen számára jól indult az idei Rally Világbajnoki szezon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn a harmadik helyen ért célba, azonban Svédországban csupán 1 pontot tudott gyűjteni, mielőtt a Horvát Rallyn a negyedik helyen zárt volna. 

Az eddigi eredmények után az ír fordos versenyző a bajnokság harmadik helyén áll, amit nagyobb sebességet nyújtva a Portugál Rallyn szeretne minimum megerősíteni. 

“Izgatottan várom a Portugál Rallyt, mert évek óta nem indultam ott – mondta Craig Breen. – Talán 2018-ban indultam ott utoljára. Az idei szezon eddigi három versenye mind más volt, ezért most kíváncsi vagyok a portugál versenyre és a Puma tempójára. A verseny előtti teszt nagyon jól sikerült, értékes munkát tudtunk végezni. Az idei Portugál Rallyn sok új szakasz vár ránk, és más változások is történtek, ezért nagyon érdekes verseny lehet. Szeretnék kissé gyorsabb lenni, mint Horvátországban, és ezért mindent meg is fogunk tenni.” 

Craig Breen korábban hat alkalommal indult a Portugál Rallyn, melyen a WRC 50. születésnapját is ünnepelni fogják, és a legjobb eredményét 2017-ben érte el a Citroennel, amikor az ötödik helyen ért célba. 

A világbajnokság negyedik futamán 21 szakasz és 338,34 km versenytáv vár a mezőnyre. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss