2024. április 19. 18:06

KezdőlapWRCIngram sokat gyorsult az idei szezonra

Ingram sokat gyorsult az idei szezonra

-

A 2019-es Rally Európa-bajnok, Chris Ingram idén a WRC2 junior bajnokságban versenyez, ahol az előkelő ötödik helyet foglalja el, de még ennél is jobb lehetne, ha nem lettek volna műszaki problémái. 

Chris Ingram idén a WRC2 junior bajnokságban áll rajthoz, ahol a 30 évnél fiatalabb versenyzők indulhatnak és a Monte-Carlo Rallyn elért negyedik, és horvát harmadik hely után a bajnokság ötödik helyén áll mindössze 10 pont hátránnyal az éllovas cseh Erik Cais mögött. 

A brit versenyző a Montén váltóprobléma miatt csaknem négy percet vesztett, míg a horvát futamon gumi problémái voltak, tehát ha nincsenek a problémák még jobban is állhatna a pontversenyben. 

“Idén egyértelműen a WRC2 junior bajnokságra fókuszálunk, és úgy gondolom, jól haladunk az utunkon – mondta a 28 éves pilóta a WRC hivatalos oldalának. – A tavalyi év még a versenyzéshez való visszatérésről szólt, mert a világjárvány idején nem versenyeztem, és az idei évre sikerült jelentősen fejlődni. A Montén, ha nincs a csaknem 4 percet idővesztésünk, akkor nyerhettünk volna, bár annyira nem éreztem jónak a vezetésemet. Horvátországban már javult a teljesítményem, de három vagy négy szakaszon is küzdöttünk defekt, vagy rossz gumiválasztás miatt.” 

Ingram szerint a következetes vezetés lehet a siker kulcsa. 

“Most már jó a tempó, és a vezetésem miatt sem kell aggódni. Csupán a következetes vezetésre kell fókuszálni, valamint, hogy elkerüljük a problémákat. A következetesség sikerhez vezethet, minden szakaszon kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk. Kell egy jó stratégia, ami nagyon fontos egy WRC versenyen.“ 

A brit pilóta tavaly a harmadik helyen zárt a WRC3-ban Portugáliában, ezért bizakodva tekint a hétvégi verseny elé. 

“Tavaly indultam először a Portugál Rallyn, és bár volt néhány küzdelmes pillanatunk, az utolsó napon már jó volt a tempó. Most tökéletes autót kapunk mindig a Toksporttól, ezért jónak érzem az esélyeinket. Azt gondolom, hogy a tempónk már megegyezik a tapasztaltabb Nikolay Gryazin, Emil Lindholm, Marco Bulacia gyorsaságával.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss