2024. április 27. 02:56

KezdőlapWRCSolberg a legkeményebb versenyen tér vissza

Solberg a legkeményebb versenyen tér vissza

-

Oliver Solberg a WRC szezon első három futama után a Portugál Rally WRC2-es mezőnyében állhat rajthoz, míg a Hyundai csapatába az év legkeményebb, kenyai versenyén térhet vissza. 

Oliver Solberg számára nem indult jól az idei WRC szezon, amikor a Hyundai Motorsport harmadik autóját felváltva vezetheti Dani Sordoval. A svéd-norvég pilóta a Monte-Carlo Rallyn és Horvátországban is baleset miatt esett ki, ugyanakkor pontot szerzett Svédországban, ahol a hatodik helyen zárt. 

Petter Solberg 20 éves fia Portugáliában a WRC2-es mezőnyben indulhat, miután Dani Sordot indítja a koreai gyártó a harmadik Rally1-es autóval, majd Szardínián is.  

A Hyundai ugyanakkor bejelentette, hogy a nyár közepi Szafari rallyn Oliver ismét beülhet a hibrid i20-ba, pont a szezon legkeményebb versenyén. 

Solberg tavaly is indulhatott Kenyában, azonban akkor az ötödik szakaszon kiállni kényszerült a bukóketrec sérülése miatt. 

Kenyai verseny nehézségét jól mutatja, hogy a francia Sébastien Ogier tavaly úgy tudott nyerni, hogy a negyedik szakaszt követően 2:11,9 perc hátrányban volt, miután Toyotájának felfüggesztése megsérült. A nyolcszoros világbajnok végül 21,8 másodperc előnnyel nyert Takamoto Katsuta előtt. 

Az idei kenyai versenyen 19 szakasz vár a versenyzőkre, köztük egy 31,25 km-es az első napon. A versenytáv 363,56 km lesz. 

Friss