2024. április 25. 15:07

KezdőlapWRCEljött Suninen számára a nagy pillanat 

Eljött Suninen számára a nagy pillanat 

-

Teemu Suninen már nagyon régóta várta azt a pillanatot, amikor elkezdheti idei szezonját, ez pedig a Portugál Rallyn fog bekövetkezni. 

Teemu Suninen utolsó versenyéig a tavalyi Monza Rallyig kell visszamenni, amikor Ott Tanakot helyettesítette a Hyundai Motorsportnál. 

A finn pilóta azóta többször is tesztelte a Hyundai legújabb Rally2-es autóját, azonban arra is sokáig kellett várni, hogy Suninent a WRC2-es pilótájaként mutassa be a koreai gyártó. 

A 28 éves pilóta a Portugál Rallyn azonban végre elkezdheti szezonját a WRC2-ben, a verseny előtt pedig tesztelni is tudott. 

“Jó volt végre ismét az autóba ülni – mondta a teszt után. Gyorsan rátaláltam a jó tempóra, így minden rendben van a verseny előtt.” 

Teemu Suninen korábban hatszor indulhatott a Portugál Rallyn, ahol először, 2015-ben egy Citroen DS3 R3T Max autóval állt rajthoz, a versenyt azonban nem tudta befejezni baleset miatt. 

Egy évvel később már Skoda Fabia R5-tel, majd Ford Fiesta R5-tel indulhatott és az M-Sport versenyzőjeként már a WRC2 második helyét szerezte meg. 

2018-ban már a WRC legerősebb kategóriájában indulva harmadik helyen zárt a Ford Fiesta WRC-vel. 

A finn pilóta tavaly már Rally2-es Forddal állt rajthoz a murvás versenyen és zárt a WRC2 második helyén, valamint az abszolút nyolcadik helyen. 

Friss